Élet-Stílus

Amerikai kézbe került az Aston Villa

Tovább folytatódott az angol klubok kiárusítása: a Chelsea és a Manchester United után a harmadik patinás egyesület került egy milliárdos kezébe. Az amerikai Randy Lernernek ez idáig a National Football League-ben (NFL) voltak érdekeltségei.




Amerikai kézbe került az Aston Villa 1

angolfoci.lap.hu

Amerikai kézbe került az Aston Villa 1
Amerikai kézbe került az Aston Villa 3

A Premier League egyre inkább a fociőrült milliárdosok játszóterévé válik a Financial Times Deutschland cikke szerint. Az orosz Roman Abramovics 2003 júliusában vásárolta meg a Chelsea együttesét, tavaly az amerikai Malcolm Glazer vette át a teljes ellenőrzést a Manchester Unitednál, és szerdán eldőlt, hogy az Aston Villánál a jövőben Randy Lerneré a végső döntés joga.

Szerdán írták alá a megállapodást, amelynek értelmében a jövőben a Lerner által irányított befektetői csoporté lesz a hétszeres angol bajnok egyesület részvényeinek a 90 százaléka. Az amerikai üzletember vagyonát 1,26 milliárd dollárra becsülik.

Négy jelentkező is akadt a klubot működtető, tőzsdén is jegyzett társaság részvényeire, és már augusztusban arra kérte az elnökség Doug Ellis klubelnököt, hogy fogadják el Lernerék 119 millió eurós ajánlatát.

Lerner egy európai élcsapatot szeretne faragni a bajnokságban jelenleg ötödik, UEFA-szereplést jelentő helyen álló Villából. „Meg vagyok arról győződve, hogy a jövőben a csapat a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is a legjobbak közé kerülhet.” – nyilatkozta Lerner, akinek a tulajdonát képezi az NFL-ben szereplő Cleveland Browns.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik