Élet-Stílus

Urbán Flórián: ez már diszkrimináció!

Urbán Flórián részt vett az MTV-székház előtti tüntetésen, amiért az RTL Klub elbocsátotta a szakommentátorként dolgozó edzőt. Urbán a FigyelőNetnek adott interjújában elmondta, nemcsak RTL-nél származott hátránya abból, hogy élt állampolgári jogával.

– Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója azt nyilatkozta, azért nem tartanak többé igényt az Ön munkájára, mert tevékenyen részt vett az MTV székházának szétverésében. Súlyos vád.

– Több annál. Ez becsületsértés és a jó hírnévhez való jog megsértése. Kolosi Péter szavait a leghatározottabban visszautasítom. A tüntetésen békés szándékkal voltam jelen, a rombolásban, garázdaságban nem vettem részt. A demonstráción tanúsított magatartásommal semmiféle jogszabályi vagy egyéb előírást nem szegtem meg. Jelzem, a híradásokból tudtam meg, hogy nemkívánatos személy lettem a csatornánál, senki sem vette fel a telefont, hogy megkérdezze: “Mi történt, Flóri?”

– Nos, mi történt?


– Csupán annyi, hogy éltem az állampolgári jogommal, harmincezer ember társaságában békésen demonstráltam. Hangsúlyozom, békésen! Az erőszakos cselekményeket én is elutasítom.


– A Blikk fotóján tisztán kivehető, hogy az öklét rázva kiabál. Mit ordított?

– “Ria-ria-Hungária” és “Magyarok!”


– Tudta, hogy lencsevégre kapták?

– Persze. Egy méterről vettek le.


– Nem próbálta meg tisztázni a helyzetet az RTL Klubbal?

– Senki sem keresett a csatornától. Ugyanakkor hétfőn közleményt adtam ki, amelyben felszólítottam Kolosit nyilatkozatának visszavonására és nyilvános bocsánatkérésre. Ennek elmaradása esetén jogi úton kívánok elégtételt venni.

– Ezen kívül származott még hátránya abból, hogy ott volt a Szabadság téren?

– A hétvégén mérkőzésem lett volna a harmadosztályú Veresegyház amatőr játékosaként. Az edzőm azonban felhívott azzal, hogy jobb ha nem játszom. Ella Ferenc elnök utasítására azt javasolta, jelentsek sérültet.

– Úgy gondolja, azért nem léphetett pályára, mert részt vett egy tüntetésen?

– Vasárnap azért kimentem a meccsre, és megkérdeztem erről az elnök urat. A négyszemközti beszélgetésünk során kristálytisztává vált, azért nem ölthettem szerelést, mert tüntettem. Ezt úgy hívják: diszkrimináció. Itt van nálam egy papír, amelyben az elnök elismeri, az ő utasítására nem játszhattam.

– Veresegyházi pályafutása ezzel véget is ért?

– Valószínűleg…


– Az edzői karrierjét is érinthetik a történtek?

– Nem lettem rosszabb szakember attól, mert demokratikus körülmények között kifejeztem a véleményem. Aki emiatt nem számít rám, mint edzőre, azzal nem tudok mit kezdeni, vessen csak számot a saját lelkiismeretével. Hozzáteszem, egy józanul gondolkodó klubvezetőnek, akinek valóban rám van szüksége, nem jelenthet problémát, hogy véleményt formáltam egy ügyben.


– Megbánta, hogy a múlt hétfőn az utcára vonult?

– Már miért bántam volna meg? Semmi rosszat nem követtem el, csak éltem az alkotmány adta jogommal, mint ahogy több tízezer ember is tette, teszi. Ennyi. Elkeserít és egyben nagyon zavar, hogy emiatt egyesek megbélyegeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik