Élet-Stílus

Majoros meccs nélkül búcsúzott

Oláh Tibor a bronzéremért léphetett szőnyegre, Majoros István ugyanakkor szervezési hibák miatt mérkőzés nélkül búcsúzott a kantoni birkózó-világbajnokságon.

A helyi idő szerint délutáni vigaszági küzdelmek kisebb káoszba fordultak, ugyanis az érdekelt versenyzők jelentős részét szállodáikból nem tudták időben visszaszállítani a csarnokba. A meccseket azok nyerték, akik megjelentek, így az összecsapások jelentős hányada elmaradt.

A peches birkózók között volt a kötöttfogásúak 55 kg-os kategóriájában érdekelt Oláh, illetve a 60 kg-ban szereplő Majoros is. Utóbbi nem is léphetett szőnyegre, előbbinek azonban óriási szerencséje volt: ellenfele hozzá hasonlóan egy dugóban rostokolt, ezért sorsolás döntött a továbbjutásról, ami a magyar versenyzőnek kedvezett. Oláh a második találkozóra már meg tudott jelenni, ezt megnyerte, így készülhetett a dél-koreai Park Eun Csol elleni bronzmeccsre.

Jól kezdte a mérkőzést Oláh, az első menetben már 2-0-ra is vezetett, ám Park fordítani tudott, és 3-2-re nyerte a szakaszt. A második két perc a váci birkózó elképzelései szerint alakult, a 3-0-s részsiker pedig az egyenlítést jelentette számára. A mindent eldöntő harmadik periódusra az ázsiainak maradt több ereje, 4-0-ra övé lett a menet, s ezzel a bronzérem is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik