Élet-Stílus

FTC: 800 millió forintos ajánlat

Bácsalmási Ottó ígérete szerint 800 millió forinthoz jutna a Ferencváros, amennyiben a klub őt választaná meg elnöknek.

Bácsalmási tudomása szerint az egyesület 1,3 milliárd forintos adóssággal küzd, azaz egy-két héten belül bekövetkezhet a katasztrófa, s csődeljárás indulhat.

“A befektető egy magyar és nemzetközi szakmai gazdasági csoport lenne, amely személyemen kívül más garanciát nem lát, hogy a pénze nem egy feneketlen kútba kerül. A 800 millió forintból 300 millió készpénz lesz, míg az 500 millióból folyamatosan csökkentenénk a futballcsapatot működtető gazdasági társaság tartozását” – nyilatkozta Bácsalmási Ottó, aki a befektetők közül Rácz Gábort és Milan Mandaricot nevezte meg.

Az éveken át Németországban élő szakember saját bevallása szerint azért száll harcba a Ferencváros elnöki címéért, mert “nincs elnökség, Ináncsy Miklós elnök pedig megígérte, hogy a közgyűlésen mindenképpen lemond.” Továbbá elmondta, hogy mindenkivel szívesen együtt dolgozik a Ferencváros érdekében, ugyanis jó kapcsolatokat ápol a jelenlegi vezetéssel – ugyanakkor annak “ellenzékével” is.

“Amit ígérhetek, hogy 800 millió forint érkezik az Üllői útra elnökké választásom esetén. További tárgyalásaim, személyes ígéretek alapján pedig később még minimum 100-200 millió érkezik, de ez akár 600 millió is lehet. Az Üllői úti területre harmadjára kiírandó pályázatra egy német befektetői csoport jelentkezik, valamint egy spanyol csoport kíván befektetni, amely a klub egész infrastruktúráját fejlesztené” – jelentette ki Bácsalmási, aki távlati célként pedig azt jelölte meg, hogy Közép-Európa meghatározó klubjává váljon az FTC.

A Ferencváros elnöksége a sorozatos lemondások következtében augusztus 24-én vált működésképtelenné. A Ferencvárosi Torna Club-nak többször sem sikerült pályázaton értékesíteni az Üllői úti hat plusz két hektáros területet, a labdarúgócsapat pedig nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így története során először a másodosztályba kényszerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik