Élet-Stílus

Amputálták Dario Silva lábát

Dario Silva, korábbi uruguayi válogatott labdarúgó vasárnap reggel, hazája fővárosában, Montevideóban, súlyos balesetet szenvedett, miután autójával egy közlekedési lámpának csapódott és kizuhant a szélvédőn. A 33 éves játékos jobb alsó lábszárát amputálni kellett.

A baleset körülményeiről egyelőre csak annyit hozott nyilvánosságra a helyi rendőrség, hogy Dario Silva a montevidói autópályán hajtott, amikor gépkocsijával egy közlekedési lámpának ütközött és kizuhant a szélvédőn. Az eset következtében a 49-szeres válogatott játékos nyílt törést szenvedett a jobb lábán, és az alsó lábszárát amputálni kellett.


A szerencsétlenül járt labdarúgót jelenleg egy montevideói magánklinika intenzív osztályán kezelik. Kezelőorvosa, dr. Mario Cancela röviden úgy nyilatkozott: “A játékos komplikált sérüléssel, súlyos állapotban került kórházba. Óriási volt a kockázat, az amputációval az életét mentettük meg.”

Dario Silva Defensor Sportingnál kezdte a pályafutását, majd a Penarol alkalmazásába állt. Később Európában is szerencsét próbált, tíz évet légióskodott a kontinensen, megfordult a Cagliariban, az Espanyolban, a Malagában és a Sevillában is, az előző szezont pedig a Portsmouthban töltötte.


A válogatottban 1995 és 2005 között 49 mérkőzésen lépett pályára, részt vett a 2002-es világbajnokságon is. Az uruguayi címeres mezt, melyben 14 gólt szerzett, az Ausztrália elleni vb-pótselejtezőn öltötte magára utoljára. Az idén nem rendelkezett szerződéssel, otthonában pihent és várta az ajánlatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik