Élet-Stílus

A Manchester United is érintett a vesztegetési ügyben

A Manchester United labdarúgócsapata is érintett az angol megvesztegetési botrányban, a vizsgálóbizottság már 80 esetben fedezett fel visszásságokat. Ezt az angol szövetség (FA) egyik munkatársa árulta el a News of the World című lapnak.

„Lord Stevens, a vizsgáló bizottság vezetője sokkot kapott, amikor felfedezte, hogy milyen sok alkalommal fogadtak el csúszópénzeket edzők és menedzserek” – mondta a meg nem nevezett munkatárs. “A Premier League irányítóinak bűnügyi specialistákat és bankszakembereket is be kell vonniuk a vizsgálatba, hogy fény derüljön a kenőpénzek útjára”. A vizsgálatba várhatóan bekapcsolódik a nemzetközi szövetség (FIFA) is.

A megvesztegetési botrányt kirobbantó BBC hétfőn találkozik az FA vezetőivel, hogy átadja az edzők, menedzserek és sportvezetők ellen összegyűjtött bizonyítékokat. A televíziós társaság munkatársai több mint fél évig a legkülönbözőbb módszereket bevetve – többek között játékosügynöknek álcázva magukat – gyűjtöttek anyagokat arról, hogy kik és mely élvonalbeli csapatok szegik meg csúszópénzek kifizetésével, illetve elfogadásával az átigazolási szabályokat. Az első információk szerint a címvédő Chelsea, a Portsmouth és a Bolton érintett leginkább az ügyben. A BBC-nek három játékosügynök is korruptnak nevezte Sam Allardyce-t, a Bolton Wanderers szakvezetőjét.

John Stevens, a Scotland Yard korábbi főnyomozója január óta vizsgálja a játékosokkal 2004-től kötött szerződések körüli visszásságokat. Eredményeiről október 2-án ad részletes jelentést az FA-nek, addig nem kíván nyilatkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik