Élet-Stílus

Zsinórban ötször kapott ki a Diósgyőr

A bajnokságot két győzelemmel kezdő Diósgyőr meglehetősen mélynek tűnű gödörbe került. A csapat pénteken, a Vasas ellen is vesztesen vonult le a pályáról - sorozatban ötödször.

– Két győzelemmel kezdték a bajnoksgot, aztán fordult a kocka, a Diósgyőr mély gödörbe került, zsinórban ötször kikapott. Mi a baj?
– Magunk sem tudjuk – válaszolta Vitelki Zoltán, a miskolciak csapatkapitánya. – Szerintem csak a ZTE elleni vereség volt benne a pakliban, a zalaiak a papírforma szerint is jobbak, a többi találkozót viszont hoznunk kellett volna, csakhogy amíg az első két meccsen befelé, most minden kifelé pattan…


– A gyengékedést a balszerencsével magyarázzák?
– Mostanság roppant pechesek vagyunk, ez tény, hiszen – a már említett Zalaegerszeg elleni mérkőzést leszámítva – úgy kaptunk ki sorozatban öt alkalommal, hogy játékban minimum egyenrangúak voltunk a riválisainkkal, de akadt olyan mérkőzés is, amikor kifejezetten jobb teljesítményt nyújtottunk az ellenfelünknél, a végén mégis elbuktunk.

– A csapat lelkileg is padlóra került?
– Nem vagyunk túl vicces kedvünkben.

– Kapitányként mit mond a többieknek?
– Nehéz helyzetben vagyunk, de nincs más megoldás, fel kell állnunk a padlóról, össze kell tartanunk, együtt kell kimásznunk ebből a hullámvölgyből. Hiszem, hogy mihamarabb vége szakad ennek a sorozatnak. Sok van még hátra a bajnokságból, keményen kell dolgoznunk, és az eredmények is jönnek majd.

– Jövő héten, a Kaposvár ellen képesek lesznek pontot, pontokat szerezni?
– Teljesen mindegy, kivel játszunk, a következő mérkőzést már meg kell nyerni, nincs mese. Kedden kupamérkőzést játszunk, azt is hoznunk kell.

– Egy esetleges edzőváltás megoldást jelenthet ilyen helyzetben?
– Nem.

– A fanatikus miskolci szurkolók hogyan viselik a csapat szenvedését?
– A történteket nyilván nekik sem könnyű feldolgozni, de kiállnak mellettünk. Az egyik szurkolói csoport odahívta magához a csapatot a Vasas elleni meccs után. A drukkerek bíztattak bennünket, és azt mondták, a vereségek után is velünk vannak. Azon túl, hogy ez valamennyi játékosnak jól esett, erőt és hitet ad.

Borsodi Liga, 7. forduló:
Diósgyőr-Vasas 1-2 (0-1)
Gól:
Szögedi (48.), ill. Unierzyski (30.), Tóth A. (51.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik