Élet-Stílus

Savage elköszönt az NHL-től

Brian Savage befejezi a pályafutását. A 35 esztendős jégkorongozó 12 szezont húzott le az észak-amerikai profiligában, az NHL-ben.

Brian Savage sajtótájékozatóján jelentette be, többet nem lép jégre az NHL-ben, 686 mérkőzéssel a háta mögött szögre akasztja a korcsolyáját.


A kanadai játékos az 1993/1994-es szezonban, a Montreal Canadiens színeiben mutatkozott be a profilágában, később megfordult a Phoenix Coyotesben és a St. Louis Bluesban is, az előző évadot pedig Philadelphia Flyersben töltötte. Tizenkét szezon alatt 195 gólt és 175 asszisztot jegyzett.


A kanadai válogatottban több nagy tornán is szerepet kapott: 1994-ben, Lillehammerben olimpiai ezüstérmet szerzett, A-csoportos világbajnokságon kétszer, 1993-ban és 1999-ben képviselte a hazáját.

“Nagyon szerencsésnek érzem magam, hiszen tizenkét évet játszhattam az NHL-ben, és sok nagy játékossal találkoztam a jégen. Büszke vagyok arra is, hogy szerepelhettem a kanadai válogatottban, az 1994-es téli olimpia kitörölhetetlen emlék marad a számomra” – nyilatkozta a búcsúzó Savage.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik