Élet-Stílus

Fokozott rendőri készültség és sima FTC-siker az Üllői úton

Fokozott rendőri jelenléttel készült a BRFK a Ferencváros-Tuzsér NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzésre. Néhány trágár rigmus ugyan elhangzott a lelátón, de rendbontás nem történt. Nem mellékesen: a másodosztályba visszasorolt Fradi kiütéssel győzött.

Demszky Gábor főpolgármester koradélutáni sajtótájékoztatóján úgy vélte, “aggodalomra ad okot a Ferencváros esti mérkőzése”, ezért városvezető fokozott figyelemre szólította fel a rendőrséget.


A stadion körül lovas és kutyás rendfenntartók mellett rohamsisakos, símaszkos, golyóálló mellényes rendőrök is felvonultak, és vízágyúval biztosították a terepet – adott hírt az MTI tudósítója, aki a stadionon belül is fokozott rendőri készültséget tapasztalt.


A vendég a Tuzsér szurkolóit nagy létszámban biztosították a rendőrök, és a hazaiak “B-közepe” mellett is nagyon sok rohamsisakos sorakozott fel. A találkozó előtt László atya és a Ferencváros csapatkapitánya, Lipcsei Péter is sportszerű buzdításra kérte a néhány ezres tömeget.


A szónoklatok után talán egy perc sem telt el, máris felhangzott néhány aktuálpolitikai vonatkozású és becsmérlő rigmus, például: “Gyurcsány, takarodj!”

A Ferencváros gondoskodott arról, hogy mihamarabb a futballra terelődjön a szó. A hazaiak a 11. percben kezdték meg a gólgyártást, a szünetben már 5-0-ra vezettek. Tököli Attila egy “laza” mesterhármassal hívta fel magára a figyelmet. Az Üllői útra nyáron visszatért csatár mellett Laczkó Zsolt és Tímár Krisztián is feliratkozott az eredményjelzőre.


A szünet után is folytatódott az egyoldalú küzdelem. A zöld-fehérek végül hét gólnál álltak meg (Dragóner Attila és a saját kapujába Tóth növelte tovább a különbséget), a Tuzsér erejéből pedig csak a becsületgólra futotta. A Gellei-legénység ilyen aranyban is megérdemelten nyert, és továbbra is vezeti a keleti csoportot. Rendbontásról nem érkezett hír az Üllői útól. A mérkőzés – néhány bekiabálástól, rigmustól eltekintve – sportszerű keretek között zajlott. A Fradi-közönség vastapssal jutalmazta még a Tuzsér szépítőgólját is.


NB II, 7. forduló:
Ferencváros-Tuzsér 7-1 (5-0)
Gól:
Tököli (11., 16., 44.), Tímár (18.), Laczkó (23.), Dragóner (59.), Tóth Á. (öngól 83.), ill. Gergely (72.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik