Élet-Stílus

Davis Kupa: szépítettek a grúzok

Grúzia a párosban szépített Magyarország ellen a Római Teniszakadémián zajló Davis Kupa-mérkőzésen.




Davis Kupa: szépítettek a grúzok 1
tenisz.lap.hu

Davis Kupa: szépítettek a grúzok 1
Davis Kupa: szépítettek a grúzok 3

A találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek meg az éppen egy hete elhunyt Körmöczy Zsuzsára, minden idők legjobb és legeredményesebb magyar női teniszezőjére.

A magyarok rendkívül jól kezdtek, hiszen azonnal elvették Labadze adogatását, utána pedig mindkét hazai játékos magabiztosan hozta saját szervajátékát, az ellenfél még bréklabdáig sem jutott. Ez leginkább annak volt köszönhető, hogy a grúzok pénteki formájukat “mentették át”, azaz rengeteget hibáztak. Kisgyörgy ásszal zárta le a játszmát (6:4).


A folytatásban viszont nagyot változott a játék képe, a rivális folyamatosan szórta az ászokat vagy az ászértékű első adogatásokat, agresszíven megtámadott minden labdát, amivel gyakran nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. A stílusváltás nagyon bejött a vendégeknek, hiszen a második szettben még gémet se tudott nyerni a magyar csapat (0:6).


Bardóczky láthatóan elbizonytalanodott, ami abban is megnyilvánult, hogy a grúzok rendre rá ütötték a labdákat. A pénteki egyesét megnyerő magyar teniszező 1:2-nél elvesztette adogatását, s ezt később nem sikerült korrigálni, így jöhetett a negyedik játszma (3:6).


A magyaroknak nem sikerült feltámadniuk, sőt Kisgyörgy is egyre többet rontott. Ennek következtében a vendégek kétszer is elvették a csak párosban szerepeltetett játékos adogatójátékát. 2:5-nél két mérkőzéslabdához jutottak a grúzok, de előbb Csikladze vétett kettőshibát, majd Bardóczky röptézett parádésan. A harmadik lehetőséget viszont Labadze beütötte.

“Ez volt a realitás. A mi játékosaink egyikének sem a hálójáték az erőssége, márpedig párosban ez nagy előny. Az is nagyban közrejátszott a vereségben, hogy mindkét grúz játékos keze sült, szórták a bombaerős első szervákat, amelyekkel nem tudtunk mit kezdeni. Nem szeretnék jósolni a vasárnapot illetően, nyerhetünk is, de ki is kaphatunk, szóval kiélezett csata lesz” – mondta Baranyi Szabolcs szövetségi kapitány. Vasárnap a két elsőszámú játékos, Bardóczky és Labadze játssza az első meccset, aztán Kiss Sebő és Csikladze következik. A két válogatott párharcának nyertese jövőre már az euro-afrikai zóna I. csoportjában szerepelhet, amely közvetlenül a világelit utáni kategória.

Davis Kupa-mérkőzés:
Magyarország-Grúzia 2-1 (két nap után)
Bardóczky/Kisgyörgy-Labadze/Csikladze 6:4, 0:6, 3:6, 2:6
Pénteken játszották:
Bardóczky-Csikladze 6:4, 6:7, 6:1, 6:2
Kiss-Labadze 6:1, 6:3, 2:6, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik