Élet-Stílus

Több keménységet várnak Magathtól

A Bayern München labdarúgócsapatának vezetői több szigort várnak el a keménységéről híres Felix Magath vezetőedzőtől és elégedetlenek az együttes eddigi eredményeivel, a tréner azonban úgy véli, minden rendben és nem kell változtatni a módszerein - írja az MTI.


Több keménységet várnak Magathtól 1

Hiába biztatta csapatát Magath (Spiegel)




Több keménységet várnak Magathtól 2

Hetekre kidõlt a csapat egyik legjobbja, Hargreaves (AP)

“Én felelek a szakmai munkáért és az eredményekért, ezért a saját elképzeléseim szerint végzem a munkám, amibe senki nem szólhat bele” – jelentette ki Magath. – “Magabiztos győzelemmel kezdtünk a Bajnokok Ligájában, továbbjutottunk a Német Kupában és a bajnokságban is csak egy pont a hátrányunk a listavezetővel szemben. A múlt héten kikaptunk Bielefeldben, ez egy váratlan bajnoki botlás volt, de ettől még nincs válsághelyzet, szeretnénk nyugodtan dolgozni tovább a fiúkkal.”

“Nagyon sokat számított, hogy Owen Hargreavest már a 23. percben elveszítettük.” – mondta a tréner. Az angol középpályás eltörte a lábát, és egy perccel lecserélése után kiegyenlített a Bielefeld. Sokáig úgy tűnt, hogy felek megosztoznak a pontokon, a 84. percben azonban Thomas Kamper remekül eltalált lövése a hazaiak felé billentette a mérleg nyelvét.

Hiányzik Ballack

Dieter Hoeness, menedzser nem ért egyet a trénerrel. “Ha nyerünk Bielefeldben, akkor most mi lennénk a listavezetők. A megbocsáthatatlan botlást csak egy fölényes győzelem tudná feledtetni, az Aachen elleni hazai meccsünket szombaton több góllal kell megnyerni.”

Franz Beckenbauer, a bajor klub legendája is bírálta a csapatot. “Normális körülmények között a Bielefeld vendégeként nem lehet vereséget szenvedni, nem is emlékszem rá, hogy veszített-e már ott meccset komoly futballcsapat” – jegyezte meg csípősen Beckenbauer. “Folyamatában kell elemezni a csapat játékát és teljesítményét. Szomorúan kell megállapítanom, hogy eddig nem sikerült pótolni Michael Ballackot, ami szakmai feladat és melynek elvégzéséért az edző felel.”

Pizarro nem egy Sevcsenko

Nem maradt el Magath válasza sem: “Ballack idején is tizenegy labdarúgó volt müncheni mezben a pályán, most sem változott a helyzet, ami azt jelenti, hogy Michael helyére is találtunk valakit.”

A klub vezetősége azonban nem csak a trénert, hanem az egyes játékosokat is nyomás alá helyezte. A bajorok igazgatója bejelentette, hogy karácsonyig egyik futballistával sem tárgyalnak szerződéshosszabbításról. „Ha valamelyik játékos azt hiszi, hogy ő Sevcsenko, akkor úgy is kell játszania.” – mondta Karl-Heinz Rummenigge Claudio Pizzaróra utalva, akinek a szerződése a szezon végén lejár. A perui támadó egy nemrég készült interjúban arról beszélt, hogy több európai csapat is megkereste.

Deisler a gyógyulás útján

Jó hír a bajorok szurkolóinak, hogy a márciusban lesérült középpályás heteken belül bevethető állapotban lesz. „Minden rendben van a térdemmel, már egyáltalán nincsenek fájdalmaim.” – nyilatkozta Sebastian Deisler, aki már egy hete a második csapattal készül. A 26 éves futballistát még néhány hétig nélkülöznie kell Magath-nak, de a tréner szerint a hat hónapot kihagyó Deisler legkésőbb november végén ismét százszázalékos lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik