Élet-Stílus

Pancalli az olasz szövetség új elnöke

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) Luca Pancallit, saját alelnökét nevezte ki a Nemzeti Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnökévé.

Pancalli a kedden lemondott Guido Rossi helyét veszi át a szervezet élén, akit májusban a bundabotrány által okozott válság kezelésére neveztek ki. A FIGC elnöki posztját legutóbb Franco Carraro töltötte be választás útján, ő éppen a botrány hatására távozott.

Rossi a lemondását kommentáló sajtóközleményben hangsúlyozta, hogy „visszavezették a helyes útra az olasz futballt, így elvégezték azt a munkát, amit rájuk bíztak”. Ugyanakkor Pancalli kinevezése azt jelzi, hogy a FIGC ügyeit május óta szigorúan ellenőrző CONI továbbra is szoros felügyelet alatt kívánja tartani a futballszövetséget.

A 42 éves Luca Pancalli az Olasz Paralimpiai Bizottság elnöki tisztét is betölti. A korábban öttusázó ügyvéd 17 éves korában leesett a lóról, ennek következtében tolószékbe kényszerült, később úszóként paralimpiai aranyérmet szerzett.

Gianni Petrucci, a CONI elnöke elmondta, Pancalli megbízatása 2007. február 28-ig szól, helyettese pedig Gigi Riva, a válogatott jelenlegi menedzsere lesz. Az olimpiai bizottság első embere ehhez hozzátette, hogy a mandátum lejártát követően a szövetség választ új elnököt. „Rengeteg lépést szeretnék tenni azért, hogy ismét zavartalanul működjön a szövetség” – nyilatkozta röviden az új FIGC-vezér.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik