Élet-Stílus

Veszélyben az Eb-pályázat?

Horvátország után szerdától Magyarországon látogatja sorra a kijelölt helyszíneket az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) legmagasabb szintű szakértői bizottsága, amely tapasztalatai alapján előterjesztést készít a végrehajtó bizottság tagjainak a 2012-es Eb-pályázatot illetően. Kisteleki szerint az elmúlt napok eseményei miatt hátrányba kerülhetünk.

Gyárfás Tamás a pályázati bizottság magyar elnöke a Népszavának elmondta: nem tudja megítélni a zavargások mennyiben befolyásolják a magyar esélyeket. Kisteleki István ezzel szemben kijelentette, hogy hátráltatják a magyar-horvát pályázat sikerét a történtek.

Gyárfás a nap folyamán közölte: függetlenül az itthon történtektől, a feszült politikai helyzet miatti zavargásoktól, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a horvát-magyar pályázat szakmai feltételeinek a legmagasabb színvonalon tegyenek eleget.

A horvátoknál kezdenek

Hétfőtől Zágráb, Split, Eszék és Rijeka szerepel a hattagú küldöttség útitervében. A bizottság szerdán, a kora délutáni órákban érkezik Debrecenbe, ahol – többek között – Kósa Lajos polgármester, Kisteleki István MLSZ-elnök és Gyárfás Tamás, a pályázati bizottság magyar elnöke fogadja a vendégeket – írja az MTI.

A delegáció tagjai másnap, csütörtökön helikopterrel Székesfehérvárra, majd Győrbe utaznak, ahol Warvasovszky Tihamér, illetve Balogh József polgármester társaságában tekintik meg a különböző létesítményeket.

Orbán és Gyurcsány is fogadja a bizottságot

Még ugyanaznap este Budapesten Lamperth Mónika, sportot is felügyelő miniszter látja vendégül a bizottságot. Szeptember 29-én reggel az UEFA-szakértők Orbán Viktor volt miniszterelnökkel találkoznak, majd délben Gyurcsány Ferenc kormányfőt keresik fel a Parlamentben. A pályázat egyik fővédnöke, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter ebédet ad a vendégek tiszteletére, 14 órakor pedig a Városházán Demszky Gábor főpolgármester tart prezentációt számukra.

Az UEFA szaktekintélyei az elmúlt napokban hasonló céllal Lengyelországban és Ukrajnában jártak, majd Olaszországba utaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik