Élet-Stílus

Philadelphia: folytassa, Hitchcock!

Ken Hitchcock marad a Philadelphia Flyers főedzője. Az 54 éves szakember a minap három évre szóló szerződést kötött az NHL-ben szereplő együtessel, 2009-ig kötelezte el magát.

A megállapodás értelmében Hitchcock 2009-ig dirigálja majd a Philadelphia Flyerst, amellyel már a negyedik szezonját kezdi meg az idén.


Eddig 130 győztes mérkőzésen ült a csapat kispadján az alapszakaszban – statisztikáját 77 vereség és 39 döntetlen egészíti ki. Ami a rájátszást illeti, két évvel ezelőtt egészen a konferencia döntőbe “repítette” a Flyest, ott azonban a csapat elbukott a sorozatot végül megnyerő Tampa Bay Lightninggal szemben.

“Új csapatot építünk, sok fiatal játékosunk van, éppen ezért döntöttem a szerződésem meghosszabítása mellett, itt akarok lenni, amikor beérik a munkánk gyümölcse” – nyilatkozta Hitchcock, aki egy évtizede dolgozik főedzőként a világ legacélosabb jégkorong bajnokságában. Korábban a Dallast Starst edzette, és a texasiakkal 1999-ben a Stanley-kupát is elhódította. Főedzőként 407 megnyert mérkőzést számlál az NHL-ben, beleértve 66 playoff-győzelmét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik