Élet-Stílus

A FIFA-t kritizálja a WADA-elnöke

Dick Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vezetője egy francia lapnak adott nyilatkozatában kijelentette, az utóbbi időben a kerékpárt és a labdarúgást kivéve valamennyi sportágon belül határozott fejlődést tapasztalt a doppingellenes harcban.

Az ellenségeink kilétével tisztában vagyunk. A szövetségek és a sportolók is segítik harcunkat, a mi oldalunkon állnak. Azaz a kerékpározókon és bizonyos helyzetekben a labdarúgó-szövetségen kívül mindenki” – mondta Pound a L,Equipe-nek.

A WADA első embere különösen a Nemzetközi Kerékpár Szövetséget (UCI) ostorozta. “Tavasszal az UCI svájci központjában járva meghökkentő volt látni a szervezet pompás központi épületét, aztán azt hallani, hogy nincs elég pénzük a doppingellenőrzésekre. Akkor kijelentették, hogy csökkenteni szeretnék a vizsgálatok számát, néhány héttel később pedig újabb botrány robbant ki” – háborgott a sportvezető.

Pound a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA) szemben nem rohant ki ilyen élesen. “A FIFA-nál egyértelműen pozitívan változtak a dolgok, ennek jeleként elfogadták a doppingszabályzatunkat, igaz, néhány kitételét mellőzték.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik