Élet-Stílus

Kecskeméten megünnepelték a Fradi elleni döntetlent

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában megszakadt a Ferencváros győzelmi sorozata: a zöld-fehérek emberelőnyben is csak 2-2-es döntetlent értek el Kecskeméten. A „hírösváros" csapata megünnepelte a pontszerzést, még egy üveg pezsgő is előkerült.

– Tegye szívére a kezét: a mérkőzés előtt hitt abban, hogy a Kecskemét pontot lop a Fraditól?
Hát, nem mi voltunk az esélyesek… – kezdte az első kecskeméti találatot jegyző Csordás Csaba, aki korábban több élvonalbeli csapatban is megfordult. – A Ferencváros játékoskerete kétségkivül a legjobb a másodosztályban, de a mi csapatunk is erős. Annak tükrében valóban meglepetés a döntetlen, hogy különböző okok miatt nem a legjobb csapattal álltunk fel. Aki viszont pályára lépett, mindent megtett a jó eredményért. Mindenáron bizonyítani akartunk. A városban húsz éve nem mozgatott meg ennyi embert a labdarúgás, több mint tízezren voltak szombat este a lelátón, és ez igencsak motivált bennünket.

– Viszont korán, már a tizedik percben emberhátrányba kerültek. Tetszik, nem tetszik, még a nagyarányú vereség is benne volt a pakliban.
– Meglehet, de nekem ez eszembe sem jutott. Nagyon bíztam a csapattársaimban, és ugye tíz emberrel játszva is mi szereztük meg a vezetést.

– A döntetlenért azonban meg kellett izzadniuk, csak a 92. percben igazították 2-2-re az eredményt. Igaz, mivel korábban lecserélték, ön ekkor már a kispadon ült. Hogy élte meg kivülről, hogy a csapata kiegyenlített?
A gólt egy szabadrúgás előzte meg. A szabadrúgást beívelő Némedi Norbert kiszólt nekünk, hogy figyeljünk jól, mert most egyenlítünk. És tessék! Ahogy a helyettem beállt Balla Mihály betalált, a kispadtól elsprinteltem a szögletzászlóig, hogy ünnepeljem. Kellemes pillanat volt. Nagyon boldogok voltunk.


Szombaton ön is megzörgette a Ferencváros hálóját, pályafutása során nem először. Tudja, hányadik gólját szerezte a zöld-fehérek ellen?
Megfogott, várjon csak… Azt hiszem, hatodszor köszöntem be eddig összesen a Ferencvárosnak. Már voltak, akik Fradi-mumusnak kiáltottak ki.

– A mérkőzés után megünnepelték a pontszerzést?
Igen, ünnepeltünk, de csak módjával, hiszen szerdán már Magyar Kupa-mérkőzést vívunk a Makóval. Szombat este a családtagokkal kiegészülve együtt vacsorázott a csapat, és még egy üveg pezsgő is előkerült.

– Mire lehet képes az idén a Kecskemét az NB II-ben?
A harmadik helyet szeretnénk megszerezni, jövőre viszont már a feljutást tűzzük ki célul. A Kecskemét még sohasem játszott az élvonalban, a város szülöttjeként azt szeretném, ha a csapat velem harcolná ki a feljutást.

És az idei bajnokságot ki nyeri a keleti csoportban?
A Ferencváros, méghozzá toronymagasan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik