Élet-Stílus

Benítez és Mourinho: szent a béke!

Vasárnap a csúcsrangadók napja volt az angol labdarúgó-bajnokságban: a Chelsea a Liverpoollal találkozott - és győzte le -, míg az Arsenal Manchester United otthonából hozta el a ponokat.

Magyarok hétvégéje

Priskin Tamás csereként kapott játéklehetőséget a Watfordban az Aston Villa elleni találkozón (0-0). Az egykori győri csatár a 78. percben lépett pályára, Tommy Smitht váltotta. A Reading Máté Péter nélkül nyert 2-1-re a Sheffield United otthonában, a Debrecenből igazolt magyar védőt nem nevezte klubja a mérkőzésre.

Az Old Traffordon egy füst alatt két sorozat szakadt meg. Az eddig még pontot sem vesztő United először bukott mérkőzést a szezonban – és ebből következik, hogy megszakadt Arsenal nyeretlenségi szériája a bajnokságban. A londoniak Emmanuel Adebayor góljával győzték le otthonában a nagy riválist.

Wenger: “Nagyon erős csapatunk van”

“Egy esetleges vereség nehéz helyzetbe sodort volna minket, a győzelem viszont elhiteti velünk, hogy nagyon erős csapatunk van” – értékelt az 1-0-s Arsenal-győzelemmel véget ért rangadó után Arsene Wenger, az “ágyúsok” francia menedzsere. A mérkőzésről dióhéjban annyit mondott: “Végig mi irányítottunk, több góllal kecsegtető helyzetet is kidolgoztunk. Valamennyi játékosom igen jól futballozott, teljesen megérdemelten nyertünk.”

Ide tartozik: amennyiben Gilberto Silva értékesíti a tizenegyesét, simábban vehették volna az akadályt a londoniak – a brazil középpályás lövését azonban a lengyel Tomasz Kuszczak védte, ő maga pedig magyarázkodhatott egy sort a lefújás után: “Sok nagy játékost láttam már büntetőt hibázni. Sajnálom, hogy így alakult, ellenben az jól esett, hogy a hibám után a csapattársaim vigasztaltak, biztattak” – intézte el a dolgot a brazil válogatott labdarúgó.

A vesztes csapatból Gery Neville állt a mikrofonok elé. “Csalódottak vagyunk. Mindkét csapatnak akadt két-három gólhelyzete, mi valamennyit elhibáztuk, az Arsenal pedig egyet gólra váltott. A vereségünk oka, hogy sokat hibáztunk, számos labdát adtunk el a középpályán, és kicsit el is fáradtunk a végére. A gólnélküli döntetlennel már kiegyeztem volna” – fogalmazott a Manchester United védője.

Kézfogás, azaz vége a “hülye” időszaknak

A nap másik csúcstalálkozóján a Chelsea visszavágott a Liverpoolnak a Szuperkupa-döntőben (Community Shield) elszenvedett vereségért. Idézzük fel a mérkőzés három legfontosabb momentumát. Egy: a 42. percben Didier Drogba a kapuba bombázta a labdát. Kettő: az 51. percben Michael Ballack “megtaposta” az ellene szabálytalankodó Mohamed Sissokót, s ezért egyből piros lapot kapott. Három: a hármas sípszó után a kebelbarátoknak aligha nevezhető Rafael Benítez és Jose Mourinho kezet rázott egymással.

A két edző aztán következőképpen nyilatkozott a rangadót követően. “Korábban megesett, hogy nem ráztunk kezet, persze, ettől függetlenül mindig is tiszteltük egymást. Jó, hogy most megtettük, gratuláltunk a másiknak, egyben lezártuk azt a hülye időszakot” – utalt a Chelsea portugál szakvezetője arra, hogy azért nem mindig volt felhőtlen a liverpooli kollégájával való viszonya. Mourinho egyébként készséggel elsimerte, hogy a bíró jogosan állította ki Ballackot, ugyanakkor próbálta megvédeni a játékosát. “Megmozdulása tényleg piros lapot ért, de ne felejtsük el, hogy karrierje során most volt először kiállítva.”

“Többet érdemeltünk volna, hiszen tiszta helyzeteket dolgoztunk ki, de gólt csak a Chelsea szerzett, és a futball már csak olyan, hogy az győz, aki betalál a kapuba” – bölcselkedett a Liverpool trénere. Benítez mindehhez hozzátette: – Ez a mérkőzés nem döntött semmiről, elvégre sok van még hátra a bajnokságból. Az biztató a jövőre nézve, hogy folymatosan, meccsről-meccsre javul a játékunk. Mostantól már csak a következő feladatra koncentrálunk. Ha legközelebb begyűjtjük a három pontot, közelebb kerülünk a riválisainkhoz.”

A Premier League heti programja:
Liverpool-Newcastle, szerda, 21:00
Liverpool-Tottenham, szombat, 13:45
Arsenal-Sheffield United, szombat, 16:00
Aston Villa-Charlton, szombat, 16:00
Fulham-Chelsea, szombat, 16:00
Manchester City-West Ham, szombat, 16:00
Middlesbrough-Blackburn, szombat, 16:00
Wigan-Watford, szombat, 16:00
Reading-Manchester United, 18:15
Newcastle-Everton, vasárnap, 17:00
Portsmouth-Bolton, jövő hétfő, 21:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik