Élet-Stílus

Barrera megvédte címét, Barriost elverték

A mexikói Marco Antonio Barrera megvédte nagypehelysúlyú világbajnoki címét, mivel Las Vegasban egyhangú pontozással nyert az amerikai Ricardo "Rocky" Juarez ellen. A Csonttörőt elbúcsúztató Barrios szoros meccsen kikapott Guzmantól.

Mindhárom bíró Barrerát látta jobbnak (117-111, 115-113, 115-113), ugyanakkor a közönségnek egyáltalán nem tetszett a produkció, az AP és az AFP beszámolója szerint a nézők fújjolással, fütyüléssel adták a küzdő felek értésére, hogy több akciót, dinamikusabb bokszolást várnak.

A két öklöző május 20-án már megmérkőzött egymással a Boksz Világtanács (WBC) övéért, akkor is Barrera címvédésével zárult a találkozó. Igaz, furcsa körülmények között. Először döntetlent hirdettek, de azután kiderült, hogy a 114-114-es pontarányt kihozó bíró rosszul adta meg az eredményt, és valójában Barrerát látta jobbnak 115-114-re. Ezzel a mexikói diadalmaskodott, mivel egy másik pontozó is neki adta a mérkőzést, 115-113-mal, és csupán a harmadik szakember vélte úgy, hogy Juarez volt jobb 115-114-gyel. Barrera mérlege immár 63 győzelem, négy vereség, míg Juarez mostanáig 25 mérkőzését nyerte meg és hármat vesztett el.

Kikapott Barrios

A súlycsoport másik párharca érdekes forgatókönyv szerint alakult. Az argentin Jorge Rodrigo Barrios és a dominikai Joan Guzman azzal a tudattal feszülhetett egymásnak, hogy előbbi nem tudta hozni a súlyát, így elvesztette a Boksz Világszervezetnél (WBO) őrzött – májusban Nagy János ellenében megvédett – övét, vagyis megüresedett trónért zajlott a küzdelem. Guzman nagyon jól öklözött, komoly előnyre tett szert, a találkozó második felében azonban kissé könnyelmű volt, így Barrios feljött. A meccset a dominikai nyerte megosztott pontozással (113-114, 114-113, 115-112). Amennyiben Barrios a hatodik menetben mélyütésekért nem kap pontlevonást, döntetlent hirdettek volna. Guzman eddig mind a 26 mérkőzését megnyerte, Barrios 46 győzelmet, 2 döntetlent és 2 vereséget számlál.

Ugyancsak Las Vegasban csapott össze a harmatsúly WBC-övéért a mexikói Israel Vasquez és honfitársa, Johnny Gonzalez. Noha utóbbi a mérkőzés első felében jobban mozgott és balhoroggal kétszer meg is lepte Vasquezt, a címvédő a hetedik és a tizedik menetben is padlóra küldte őt, edzője pedig a második esetnél bedobta a törölközőt. Vasquez mérlege 41 győzelem, három vereség, Gonzalezé 33 sikeres ütközet, öt vesztett meccs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik