Élet-Stílus

Még nem kapott gólt a Portsmouth

A tavaly éppen csak bennmaradó Portsmouth szárnyal a Premier League idei kiírásában. A csapat még veretlen, sőt eddig még gólt sem kapott. Szombaton idegenben 1-0-ra verte a Charlton együttesét.

A Blackburn, a Manchester City, a Middlesbrough és a Wigan után a Charlton sem volt képes gólt lőni a bajnokságot remekük kezdő Portsmouthnak.


A csapat egykori válogatott kapusa, David James 450 perce hibátlanul őrzi a kaput. Szombaton a Charlton támadói nem is állították nehéz feladat elé, a második félidőben ugyan jelentős fölényben futballoztak, helyzetig viszont alig jutottak el. A Portsmouth a 74. percben vitte be a győztes találatot, a hosszú kihagyás után visszatérő Lomana LuaLua egy kontratámadás végén talált be: laposan lőtt a jobb alsó sarokba – a hazaiak kapusa későn vetődött.

“Ott kezdtük az idei bajnokságot, ahol tavaly abbahagytuk. Akkor az utolsó tíz meccsen 20 pontot szereztünk. Nem vitás, eddig minden csodásan alakul a számunkra, de nem bízhatjuk el magunkat. A célunk, hogy túlszárnyaljuk a klub eddigi legjobb eredményét, azaz a 13. helynél előrébb akarunk végezni” – így Harry Redknapp, a Pompey menedzsere.

Premier League, 5. forduló:
Charlton Athletic-Portsmouth 0-1 (0-0)
Gól
: Lua-Lua (74.)

Watford-Aston Villa 0-0


Bolton Wanderers-Middlesbrough 0-0


Everton-Wigan Athletic 2-2 (0-0)
Gól:
Johnson (49.), Beattie (66., 11-esből), ill. Scharner (62., 68.)


Sheffield United-Reading 1-2 (0-2)
Gól:
Hulse (61.), illetve Doyle (1.), Szeol (25.)


Vasárnapi program:
Chelsea-FC Liverpool, 14:30
Blackburn-Manchester City, 16:00
Tottenham-Fulham, 16:00
West Ham-Newcastle, 16:00
Manchester United-Arsenal, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik