Élet-Stílus

Riquelme lemondta a válogatottságot

Juan Roman Riquelme, a Villareal labdarúgócsapatának argentin irányítója bejelentette, a jövőben nem kíván pályára lépni a válogatottban. A 28 éves középpályás édesanyja egészségi állapotára hivatkozva mondta le a szereplést a nemzeti együttesben.

„Könnyű döntés volt, a család megelőzi a futballt. Édesanyámat a világbajnokság óta kétszer szállították kórházba, vigyáznom kell rá – fogalmazott a kiváló játékos, majd még hozzátette, úgy véli, az őt, illetve a válogatottat ért kritikák miatt rosszabbodhat édesanyja állapota. – Természetesen mélyen érint, hogy ezentúl nem viselhetem a válogatott mezt, de nincs más választásom.”

Riquelmével szemben sokan azt hozták fel, hogy – noha remek képességű futballista – lassú, és sokszor túlzottan megfontoltan játszik, így nem tud igazán ritmust adni a nemzeti csapatnak.

A világbajnokságon a negyeddöntőig jutott a válogatott, ahol büntetőkkel alulmaradt a házigazda németekkel szemben. Azt követően José Pekermannt Alfio Basile váltotta a kispadon, az új szakvezetővel szeptember elején az argentin együttes barátságos mérkőzésen 3-0-ra kikapott a braziloktól Londonban. „Elfogadom a kritikákat, de a család és a futball között nem mérlegelek” – jelentette ki Riquelme, aki 37 válogatottbeli szereplése alkalmával nyolc gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik