Élet-Stílus

Gullit helyett Leroy a ghánai kispadon

A francia Claude Leroy lett a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az elefántcsontparti együttes élére is új szakvezetőt neveztek ki.

Az 58 éves Leroy a szerb Ratomir Dujkovicot váltja a kispadon, aki a nyári világbajnokság után jelentette be távozását. A „Fekete csillagok” a vb-n a nyolcaddöntőig jutottak egyedüli afrikai csapatként, ott azonban 3-0-ra kikaptak a braziloktól. Leroy 1988-ban Afrika Kupát nyert Kamerunnal, majd Szenegál, legutóbb pedig a Kongói DK legjobbjait irányította.

A ghánai szakvezetői poszt kapcsán korábban az ugyancsak francia Philippe Troussier mellett két legendás futballista, az osztrák Hans Krankl és a holland Ruud Gullit neve merült fel.

Stielike irányítja az elefántokat

Uli Stielike lett az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 52 éves német szakember a francia Henri Michelt követi a poszton, aki a sikertelen világbajnoki szereplés után távozott.

A játékosként 42-szeres válogatott, világbajnoki ezüstérmes Stielike korábban a német utánpótlás-válogatott kapitányaként tevékenykedett. Mostani megbízatása két évre szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik