Élet-Stílus

Kokó menedzsere Fradi-elnök akar lenni

Az ökölvívó Kovács István menedzsereként ismertté vált Dámosy Zsolt pályázik a Ferencvárosi Torna Club elnöki posztjára. A menedzser-üzletember szerint 1,5 milliárd forintra van szükség a klub rendbetételére.

Dámosy tervei szerint egy 12 fős elnöki tanácsadói csoport segítené munkáját. Elképzeléseit a közeljövőben megismertetné az FTC szakosztályaival, hogy a közgyűlésen már ismert jelöltként indulhasson. “A célom, hogy egy olyan profi csapatot építsek fel, amely bárkivel leülhet tárgyalni adott esetben. Úgy gondolom, jelenleg Magyarországon újra éledt a Ferencváros szeretete, ezt a tüzet kell táplálnunk. Ugyanakkor, ha Ináncsy elnök úr nem vonul vissza, könnyen lehet, hogy ez volt a klub utolsó fellángolása” – mondta Dámosy, aki hangsúlyozta, kampányának fontos eleme lesz az őszinteség és az átláthatóság. Az ökölvívó Kovács István menedzsereként ismertté vált Dámosy feltételezései szerint 1,5 milliárd forint kell a Fradi rendbetételéhez.

Kokó mint tanácsadó

A tervezett elnöki tanácsadói csoport lehetséges tagjai közül egyelőre csak Moncz Attila sportújságírót, Hermány Csabát, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság igazgatóságának tagját, valamint Kovács “Kokó” Istvánt, korábbi ökölvívó világbajnokot nevezte meg az elnökjelölt.

“Egyszerűen elfogadhatatlannak tartom, hogy az elnök egyedül tárgyaljon a klub jövőjéről, hiszen ennyi mindent képtelenség átlátni” – folytatta Dámosy, aki elárulta, hogy megválasztása esetén elsőként a klub alapszabályát módosítanák. A jelenlegi alapszabály szerint ugyanis a közgyűléseken a szakosztályok küldöttei szavaznak, akik a legtöbb esetben sportolók: “Számomra hihetetlen, hogy fontos gazdasági kérdésekben mondjuk úszóknak, vagy kerékpárosoknak kelljen dönteniük. Az utolsó óra utolsó percében vagyunk, nem szabad tétlenkedni”.

Ináncsy szivesen segít

A sajtótájékoztatón Horváth K. József, az FTC kommunikációs igazgatója Ináncsy Miklós nevében azt mondta, a jelenlegi elnök szívesen ad tanácsot Dámosynak.

A sajtóhírek szerint egymilliárd forintos adóssággal küszködő FTC-nek eddig két pályázaton sem sikerült értékesítenie az Üllői úti nyolchektáros területet. A labdarúgócsapatot nevezési hiányosságok miatt a másodosztályba sorolták, az elnökség pedig a lemondások következtében határozatképtelenné vált. Ináncsy Miklós elnöknek szerdához képest 30 napon belül közgyűlést kell összehívnia, amely megválasztja az új vezetőséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik