Élet-Stílus

Már csak egy szezonja van Oliver Kahnnak?

Oliver Kahn legkésőbb 2008-ban befejezi a karrierjét. A Bayern Münchennél 2008-ig szól a szerződésem, és azután biztosan nem folytatom – nyilatkozta a 37 éves kapus a kickernek.

A bajor egyesület csapatkapitánya azt sem tartja kizártnak, hogy már ennél hamarabb szögre akasztja a stoplist. “Ha a Bayernnel megnyerjük 2007-ben a Bajnokok Ligáját, akkor elteszem magamnak a trófeát, hazamegyek, és többet nem térek vissza.”

A múlt heti svédek elleni barátságos mérkőzésen már nem szerepelt a 86-szoros válogatott, aki a hazai világbajnokságon megnyert bronzmérkőzés után jelentette be visszavonulását a nemzeti tizenegytől. “A svédek elleni meccset még csak nem is láttam. A Nationalelf a továbbiakban nem téma számomra.”

Kahn 1993-ban mutatkozott be a válogatottban, és négy világbajnokságon illetve három kontinenstornán őrizte a Nationalelf hálóját. “Mindent megértem, amit ebben a sportágban csak lehet. Már semmi nincsen ami motiválna – kivéve a vébé aranyat, de erre már nincsen reális esélyem, hiszen 2010-ben 40 éves leszek.”

A veterán játékos saját bevallása szerint nagyon élvezi a kialakult helyzetet. “Egy évtizeden keresztül voltam a német válogatott első számú kapusa, és ez bizony hatalmas terhet rótt a vállamra.”

Kahn 1994-ben a Karlsruhe csapatától került a Bayernhez. A bajorokkal hétszer bajnokságot, ötször Német Kupát nyert, 1996-ban UEFA Kupa-győztes lett, 2001-ben pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját is. A helyét a Bayern München kapujában a rendkívülien tehetségesnek tartott Michael Rensing veheti át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik