Élet-Stílus

Kitűnően lapátoltak

A csütörtöki előfutamokból egyenes ágon döntőbe jutott négy magyar egységhez további négy csatlakozott a pénteki 1000 m-es középfutamok során a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.

Csupán egyetlen számban, férfi k-1-ben nem lesz hazai induló a legjobbak szombat délutáni vetélkedése során, ugyanis Benkő Zoltán kellemetlen meglepetésre csak negyedik lett a második „fordulóban”, így a B döntőbe került, azaz a legjobb esetben is csak tizedik lehet.

Vajda Attila (c-1), a Kozmann György, Kolonics György kenus, valamint a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakos duó ugyanakkor bejutott, mégpedig futamgyőzelemmel a fináléba. A Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos és Horváth Gábor alkotta kajaknégyesnek sem okozott gondot a középfutam, szintén első hellyel kvalifikálta magát a döntőre.

Ezen a távon Benedek Dalma (k-1), a Kovács Katalin, Janics Natasa duó (k-2), a Paksy Tímea, Kovács, Janics, Keresztesi Alexandra összetételű kajakos és a Metka Márton, Mike Róbert, Sáfrán Mátyás, Balázs Gábor alkotta kenus kvartett már a csütörtöki előfutamban kiharcolta a döntős szereplés jogát.

Péntek délután, 15 órától az 500 m-es középfutamokat rendezik a vb-n, hazai részről hat egység – Benkő, Benedek (mindkettő k-1), Kovács és Janics, illetve Kammerer és Kucsera (mindkettő k-2), Kozmann és Kolonics (c-2), valamint Mike (c-1) – száll vízre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik