Élet-Stílus

Görbiczék megverték a B csapatot

A magyar válogatott hét góllal legyőzte a B csapatot a női kézilabda Pannon Kupa nyitónapjának második mérkőzésén. Az elsőn az olimpiai ezüstérmes dél-koreai válogatott gólzáporos mérkőzésen győzelmet aratott a világbajnok orosz csapat ellen.

Közvetlenül az FTC-csarnokban megrendezett találkozó előtt derült ki, hogy Siti Eszter combsérülés miatt nem vállalja a játékot az A csapatban. A két magyar együttes mintegy félház, 600 néző előtt mérkőzött, így ismét bizonyságot nyert, hogy a fővárosban felkészülési találkozóra nem igazán vevő a közönség.

Jól kezdett a B csapat, a 8. percben 5-1-re vezetett, ám időkérés után az előző évben a világ legjobbjának választott Görbicz vezérletével fordított az A együttes, és – ahogy összeállt a védekezése – lassan elhúzott 11-8-ra. A Németh András szövetségi kapitány irányította alakulat éppen a szünet előtt növelte az addigi legnagyobbra a különbséget (16-12).

Mindkét edző – Németh mellett a B alakulatot irányító Zsiga Gyula – sokat cserélt a második félidőben, de ez főleg a „nagy” válogatott játékára volt pozitív hatással (38. perc, 21-13). A B csapat a folytatásban arra ügyelt, ne legyen kétszámjegyű a hátránya.

Eredmény:
Magyarország – Magyarország B 29-22 (16-12)
A legjobb dobók: Görbicz 6/2 Vérten, Benyáts 4-4, illetve Szucsánszki 6/4, Szűcs 5, Kenyeres 4

Koreai Köztársaság – Oroszország 44-36 (22-19)

A további program:
Péntek, 2. forduló (Körcsarnok): 17 ó: Magyarország B – Oroszország 19: Magyarország – Koreai Köztársaság
Szombat, 3. forduló (Körcsarnok): 17: Koreai Köztársaság – Magyarország B 19: Magyarország – Oroszország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik