Élet-Stílus

Kitálalt a brazil kapitány

Carlos Alberto Parreira megtörte a csendet, és egy interjúban először beszélt a címvédő vb-szerepléséről. A tréner szerint a válogatott sztárjai nem voltak eléggé kiéhezve a sikerre.

Az „O Globo” nevű lapnak nyilatkozva a volt szövetségi kapitány elmondta, hogy a játékosok nem voltak elég motiváltak, és a csapatmunka is hagyott kívánni valót maga után a németországi világbajnokságon.

„Ha az ember jóllakottan érkezik egy bankettre, akkor hiába szolgálnak fel finomabbnál finomabb falatokat. De ha korog a gyomra, akkor a kenyérrel és a vajjal is beéri” – mondta a 63 éves szakember, aki a 2010-es dél-afrikai világbajnokság végéig kötelezte el magát a házigazda válogatotthoz.

Túlnyerték magukat Ronaldinhóék?

Parreira játékosainál a 2002-es vb-arany, a két évvel később megnyert Copa America-, majd a 2005-ös Konföderációs Kupa-győzelem és a vb-selejtezők sikerei után már hiányzott a címvédéshez szükséges erőszakosság Németországban. Az edző szerint korai búcsújukban az is közrejátszott, hogy a válogatott sztárjai nem igazán értették meg egymást a pályán.

Ronaldo is megkapta a magáét

Parreira a lapnak nyilatkozva kitért arra is, hogy Ronaldo és Adriano súlyproblémái miatt nem voltak igazán alternativái a csatárposzton. „Ha valaki 5-10 kiló súlyfelesleggel és teljesen formán kívül érkezik a világbajnokságra, akkor az cseppet sem érdekli a FIFA-t. Csak egy embert tudtam volna sérülés miatt lecserélni” – mondta Parreira.

A tréner közös megegyezéssel távozott a brazil válogatott éléről a csalódást jelentő vb-szereplés miatt: a dél-amerikai gárda címvédőként a negyeddöntőben szenvedett 1-0-ás vereséget Franciaországtól, a későbbi ezüstérmestől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik