Élet-Stílus

Klicsko megmérkőzne Maszkajevvel

Vlagyimir Klicsko, az IBF ukrán nehézsúlyú világbajnoka megmérkőzne Oleg Maszkajevvel, a WBC kazah születésű, de most már amerikai állampolgárságú újdonsült bajnokával.

“Javasoltam, hogy állapodjunk meg egy címegyesítő mérkőzésben, így most már Maszkajevéknél van a labda” – mondta Shelly Finkel, Klicsko menedzsere.

Maszkajev szombaton, Las Vegasban kiütéses győzelmet aratott a WBC-címvédő amerikai Hasim Rahman felett. Klicsko április 22-én került az IBF trónjára azzal, hogy legyőzte az amerikai Chris Byrdöt. “Gyors válaszra van szükség. Neki és a csapatának meg kell értenie, hogy nem találnak jobban fizető ellenfelet” – közölte Finkel.

Amennyiben az egyezség megszületik, a találkozóra november 11-én, a legendás New York-i Madison Square Gardenben kerülhet sor.

Egy másik nehézsúlyú világbajnok, a WBA övét birtokló Nyikolaj Valujev október 7-én lép kötelek közé, hogy megvédje címét. A mérkőzésre Chicagóban, Las Vegasban vagy Atlantic Cityben kerülhet sor. A hibátlan mérleggel (45 győzelem) rendelkező orosz óriás ellenfele az amerikai Monte Barrett lesz, aki eddigi 35 profi összecsapáson 31 győzelmet aratott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik