Élet-Stílus

Ausztriában lép pályára a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott Ausztriában tartja a szeptember 2-án esedékes, Norvégia elleni első Eb-selejtezőmérkőzés főpróbáját.

Bozsik Péter szövetségi kapitány kedd délelőtt szűkítette a keretét. Döntése értelmében Sebők Vilmos, Vanczák Vilmos, Simek Péter, Polonkai Attila és Végh Zoltán nem szállt fel a válogatottat Grazba szállító buszra. Ide tartozik, hogy zalaegerszegi Sebők sérüléssel bajlódik, az újpesti Vanczák pedig Sunderlandbe utazik próbajátékra.

A múlt számunkra szebb

Szerda este 136. alkalommal találkozik egymással a magyar és az osztrák válogatott. Ami a múltban lejátszott mérkőzéseket illeti, a mérleg nyelve felénk billen: 65 győzelem mellett 30 döntetlent és 40 vereséget számlál a nemzeti csapatunk. A gólkülönbség is számunkra kedvesebb: 295-251. Legutóbb 2002. augusztus 16-án csapott össze a két csapat: Illés és Kirchler góljaival 1-1-es döntetlen született Budapesten. Ezt megelőzően 1998. március 25-én vendégeskedtünk utoljára Ausztriában, a kiruccanásról jó emlékeink lehetnek, hiszen csapatunk 3-2-re legyőzte a “sógorokat.”

A kapitány győzni szeretne

“A két együttes között nincs nagy tudásbeli különbség, ám remélem, hogy jó teljesítményt nyújtunk és győzünk. Ugyanakkor számunkra most az a legfontosabb, hogy tovább stabilizáljuk a játékunkat és a csapat egyre jobban összeérjen” – nyilatkozta az MTI-nek Bozsik Péter, aki szövetségi kapitányként harmadik alkalommal ülhet a magyar kispadon, eddigi mérlege egy győzelem (2-0, Új-Zéland ellen) és egy vereség (1-3, Anglia ellen).

A Duna TV és Petőfi Rádió is közvetít


A osztrák-magyar találkozót szerdán, este fél kilenckor rendezik Grazban. A Duna Televízió élőben közvetít (ifjabb Knézy Jenő kommentálja az eseményeket, a néhai legendás riporter fia először tudósít a labdarúgó-válogatott mérkőzéséről), míg a Petőfi Rádió a második félidőt adja.

Várható kezdőcsapatok

Ausztria: Helge Payer – Joachim Standfest, Martin Stranzl, Ferdinand Feldhofer, Emanuel Pogatetz – Paul Scharner, Thomas Prager, Rene Aufhauser, Andreas Ivanschitz – Roman Wallner, Sanel Kuljic.
Magyarország: Király Gábor – Fehér Csaba, Éger László, Komlósi Ádám vagy Juhász Roland, Halmosi Péter vagy Lőw Zsolt – Gera Zoltán, Molnár Balázs, Tóth Balázs, Dárdai Pál, Huszti Szabolcs – Szabics Imre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik