Élet-Stílus

Vass Károly kitálalt a MOB-ülésről

admin
admin

2006. 08. 08. 17:13

Vass Károly, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének tagja kedden részleteket ismertetett az MTI-vel a MOB hétfői, zárt ajtók mögött tartott rendkívüli elnökségi üléséről.

Vass a következőket mondta: “Az öt és fél órás rendkívüli elnökségi ülésen a 18 elnökségi tagból az összejövetelt indítványozó 10, éppen a MOB egységének fenntartása érdekében nem szavazta le az elnököt, nem indítványozott rendkívüli közgyűlést, hanem kompromisszumot kötött vele – mondta a sportvezető. – Schmitt Pál a zárt elnökségi ülésen bejelentette, hogy legkésőbb 2006. december 9-ig, a soron következő rendes közgyűlésig lemond; visszavonhatatlan szándékát írásban a négy alelnöknek átadja. Az elnökség ennek alapján méltányosságból hozzájárult ahhoz, hogy Schmitt Pál a hírt maga, az általa megválasztott időpontban, de a vállalt határidő előtt jelentse be. Abban is megegyeztünk, hogy a médiát az ügyben az elnök tájékoztatja. Tudomásom szerint az alelnökök és a felügyelő bizottság elnöke még Schmitt Pál szobájában ült, amikor már egy neve nincs informátor jóvoltából híre ment, hogy az elnök lemondott. Ez önmagában is lehangoló. Ezt követően pedig jöttek a cáfolatok, hogy az egészből egy szó sem igaz. Nos, ez az a pont, amikor már képtelenség hallgatni. Egy kegyes csalásban még benne vagyok, de hazudozni nem fogok.”

Az előző napi MOB-ülés végén Schmitt Pál – már az újságírók jelenlétében – az elfogadott közleményt ismertetve azt mondta, az elnökség felkérte őt, hogy fontolja meg elnöki szerepvállalását. “A december 9-i határidőig, az akkori közgyűlésig meghozom a végső döntést saját szerepvállalásomról” – jelentette ki. A MOB elnökségének egyik magát megnevezni nem kívánó tagja az MTI-vel ugyanakkor azt közölte, hogy a testület méltányosságból mellőzte a Schmitt Pál távozását ösztönző szavazást. Hozzátette, az elnök a kompromisszumos megállapodásnak megfelelően írásban rögzítette, hogy december 9-ig bejelenti lemondását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.