Élet-Stílus

FTC: eredménytelen a pályázat

admin
admin

2006. 08. 08. 12:22

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) tájékoztatása szerint érvényes, de eredménytelen volt az Üllői úti hat plusz két hektáros terület hasznosítására benyújtott pályázat.

„A KVI a vagyonkezelő Sportfolió Kht.-val és a Ferencvárosi Torna Club vezetőségével egyetértésben augusztus 7-én döntött az Üllői úti FTC-sporttelep vagyonkezelői jogának értékesítése tárgyában kiírt pályázat eredményéről. A döntés szerint a pályázati eljárás érvényes, de eredménytelen volt, a benyújtott pályázat tartalmi és formai érvénytelensége folytán” – áll a KVI közleményében.

A tájékoztató alapján az egyetlen pályázat benyújtója a spanyol Torre Rioja Madrid SA volt, amelyet a pályázati eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt.

A hat plusz két hektáros ingatlanra először tavaly novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket. Ezután újrakezdődtek a tárgyalások a fővárosi klub, a KVI, a Nemzeti Sporthivatal és a Sportfolió Kht. részvételével.

Az FTC küldöttgyűlése április 28-án fogadta el az ingatlan hasznosításáról szóló új pályázat tartalmát képező dokumentumot. Ezt követően a KVI meghirdette a közbeszerzési pályázatot. Június 8-án kiderült, hogy mindössze egyetlen cég jelentkezett. Az annak képviseletében fellépő HI Grupo Kft. június 14-én közzétette elképzeléseit. Szándéka arra vonatkozott, hogy garantálja az FTC Labdarúgó Zrt. működésének folytonosságát, biztosítja a labdarúgás jövőjének pénzügyi fedezetét, a szakmai munka elősegítésére szükség esetén felhasználja a spanyol futballban szerzett tapasztalatokat, teljesíti a pályázatban megfogalmazott, az UEFA-előírásoknak is megfelelő stadionfelújítást, a stadion közvetlen közelében létrehoz egy olyan sportcentrumot, amely kulturált sportolási és szórakozási lehetőséget kínál, valamint erősíti Puskás Ferenc, Kubala László és Kocsis Sándor örökségét, amely hozzájárult a két ország sportjának nemzetközi elismeréséhez.

A Népszabadság információi szerint „állítólag nem volt rendben a spanyolok bankgaranciája, a vevőjelölt viszont vagyonkezelési jog helyett tulajdonjogot kért”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.