Élet-Stílus

Eltiltották Gatlin edzőjét

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) kitiltotta edzőközpontjaiból Trevor Grahamat, a doppingvétségen ért sprinter, Justin Gatlin edzőjét.

Peter Ueberroth, az USOC elnöke elmondta, a trénert azért száműzték, mert az elmúlt években fél tucat atlétája akadt fenn az ellenőrzéseken. A sportvezető hangsúlyozta, a szankció visszavonásig marad érvényben. “Amennyiben olyan új információk jutnak el hozzánk, amelyek a határozat megváltoztatását indokolják, megtesszük a szükséges lépéseket” – mondta Ueberroth.

Trevor Grahamnek és versenyzőinek ezzel kevesebb mint 24 órán belül a második súlyos büntetést kellett megemészteniük, ugyanis csütörtök este a berlini Golden League-viadal szervezői jelentették be, hogy egyetlen Graham által edzett atléta sem vehet részt viadalukon.

A tréner így néhány nap alatt a “doppingháború” másik oldalára került, hiszen 2003-ban még ő volt az, aki kirobbantotta a THG-botrányt azzal, hogy elküldött egy mintát az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének, melyből ki lehetett mutatni az addig ismeretlen teljesítményfokozót.

Gatlinről, a 100 méteres síkfutás olimpiai és világbajnokáról múlt szombaton derült ki, hogy fennakadt egy áprilisi doppingvizsgálaton. Az elvégzett ellenőrzésen túlzott mértékű tesztoszteront találtak a szervezetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik