Élet-Stílus

Haas idei harmadik diadala

Az elmúlt héten lejátszott tornák nem hoztak változást a férfiak és a nők világranglistáján. Haas tornagyőzelme ellenére még nincs benne a legjobb tízben, a Stanfordban diadalmaskodó Clijsters pedig megerősítette a második helyét.

A német Tommy Haas diadalmaskodott az 500 ezer dollár összdíjazású Los Angeles-i keménypályás tenisztornán, miután a döntőben nagy csatában legyőzte az orosz Dimitrij Turszunovot. A sérüléseiből felépült, 28 éves kiválóság Delray Beach és Memphis után idei harmadik trófeáját hódította el.

Eredmény: Haas (német, 6.) Turszunov (orosz, 8.) 4:6, 7:5, 6:3

Nem történt változás a férfiak hagyományos és az idei eredmények alapján készülő ATP Race Top10-ében: a svájci Roger Federer magabiztosan őrzi az első helyét Nadal előtt.

Egy óra alatt nyert Clijsters

Az első helyen kiemelt, belga Kim Clijsters negyedszer nyerte meg a 600 ezer dollár összdíjazású stanfordi női keménypályás tenisztornát, miután a döntőben simán legyőzte a svájci Patty Schnydert.

A US Openre címvédőként készülő klasszis mindössze 52 perc alatt diadalmaskodott, ez volt az egész verseny legrövidebb mérkőzése.

Eredmény, döntő: Clijsters (belga, 1.) Schnyder (svájci, 2.) 6:4, 6:2

A múlt heti tornák nem hoztak változást a női teniszezők világranglistájának élcsoportjában sem: továbbra is a francia Amélie Mauresmo vezet a Stanfordban győztes belga Kim Clijsters előtt.

A magyarok közül Czink Melinda őrzi 83. helyét, Nagy Kyra ugyanakkor 16 pozíciót javítva már a 122.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik