Élet-Stílus

Erdei hatodszor védte meg a címét

Erdei Zsolt elégedetten értékelte teljesítményét, miután szombat éjjel hatodszor is megvédte a Boksz Világszervezetnél (WBO) birtokolt félnehézsúlyú világbajnoki címét. A magyar öklöző egyhangú pontozással legyőzte a német Thomas Ulrichot az oberhauseni profi gálán.

“A meccs közben időt hagytam magamnak, levédtem az ütéseit, és balegyeneseimmel megelőztem őt. Azt hiszem, ez volt a mérkőzés kulcsa. A végén aztán még a jobbegyeneseim is bejöttek” – nyilatkozta a 32 éves klasszis. “Nem akartam előre elkiabálni, de a felkészülésem pompásan sikerült. Olyan jó erőben éreztem magam, mint a Gonzalez elleni találkozón. Sőt, kicsit még jobban is. Úgy véltem a mérkőzés előtt, Ulrich nehezebb ellenfél lesz, mint Gonzalez, ám végül a nem igazolta a várakozásomat. Ulrich más taktikával talán eredményesebb lehetett volna ellenem, de hiába vártam, nem igazán jött nekem. Igaz, minden bizonnyal ő sem akart kinyílni, mert tudta, ha többet támadna, egy jobbegyenessel eldöntöttem volna a találkozót, de persze addig én is kaptam volna több pofont.”

A hamburgi Universum magyar kiválósága huszonötödik profi mérkőzését is győztesen vívta meg, sikereiből 15-öt kiütéssel ért el.

Erdei a mérkőzés után megerősítette, hogy gyermeke születéséig nem fog az ökölvívással foglalkozni, így legkorábban az év végén – vagy még később – száll ismét ringbe.

Erdei állhat bosszút a Tigrisért

Klaus-Peter Kohl, a hamburgi Universum vezetője szerint fényes jövő vár Erdei Zsoltra, aki szombat éjjel hatodszor is megvédte a Boksz Világszervezetnél (WBO) birtokolt félnehézsúlyú világbajnoki címét a német Thomas Ulrich ellen Oberhausenben.

“Azért eresztettem össze két versenyzőmet, hogy megtudjam, melyikük lesz a klubom félnehézsúlyú képviselője. Zsolt még sosem küzdött ilyen nagyszerűen, és mivel német ellenfelet győzött le, annyit nőtt a népszerűsége, mintha még ötször megvédte volna az övét. Ő fog bosszút állni a Tigrisért!” – jelentette ki a promoter.

Az istállófőnök következő célja a címegyesítő meccs összehozása lesz Fabrice Tiozzo ellen. A Boksz Világszövetség (WBA) francia bajnoka tavaly februárban kiütötte a Tigris becenévre hallgató – és a csata után visszavonult – Dariusz Michalczewskit, aki 1994-től 2003-ig birtokolta a WBO-övet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik