Élet-Stílus

Larsson: az aranycipőm miatt rúgtam a gólt

A svédek sikerként könyvelik el, hogy csoport másodikként jutottak tovább, bár Németországot a többségük szívesen elkerülte volna. Az utolsó perekben gólt szerző Henrik Larsson szerint találatának kulcsa az aranycipője volt - nyilatkozatok.

„Boldog vagyok az eredménnyel, és a kétszeri felzárkózásunkkal. Ez egy jó jel, növelheti a lelkierőnket és erősítheti a csapatszellemet” – mondta a meccs végén a Barcelona excsatára. Larsson kiemelte, hogy abban tudták felülmúlni az angolokat, amiben ők elvileg jobbak: a légi párharcokban.

A játékos, aki már a harmadik vb-jén is szerzett gólt úgy nyilatkozott: „Az aranycipőm miatt rúgtam gólt”. Tény, a svéd klasszis előző két meccsén fehér színű csukában eddig nem volt eredményes, az angolok ellen viszont az aranyszínű lábbeliben fontos találatot ért el a 90. percben.

„Ma nem volt annyi helyzetünk, mint az elmúlt meccseinken, mégis kétszer betaláltunk, ez örvendetes, hisz mutatja, hogy javul a helyzetkihasználási arányunk” – értékelt a mérkőzést követően Freddie Ljunberg. Szerinte kicsit több szerencsével le is győzhették volna az angolokat.

„Németország egy nagyon kemény ellenfél, Jens Lehmann pedig egy kifejezetten jó kapus. Különleges mérkőzés lesz, kicsit szomorú vagyok, hogy már most, ilyen hamar összekerültünk ellenük.” – mondta a középályás.

„Jobban örültem volna, ha Ecuador ellen kell játszanunk, de a legjobb csapat nyerte a csoportot, így ezt el kell fogadnunk” – mondta sportszerűen Olof Mellberg. A keménykötésű védő osztja társai véleményét, és úgy véli, javuló formájuk elég lehet bármire, így arra is, hogy kiejtsék a házigazdákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik