Élet-Stílus

LCD-gyártásra összpontosít a Toshiba

A Toshiba teljes egészében az LCD-paneles tévékészülékekre koncentrálja gyártását, és felhagy a plazmapaneles, valamint katódsugárcsöves tévék gyártásával. A projektoros készülékek gyártását már az elmúlt év decemberében befejezte a konszern.

A katódsugárcsöves készülékek gyártásának a márciusban elfogadott elektronikushulladék-törvény adta meg a kegyelemdöfést – mutatott rá Sascha Lange a Toshiba németországi érdekeltségétől. A katódsugárcsöves készülékek lényegesen nehezebbek a lapképernyős típusoknál, és a környezetvédelmi hozzájárulást a készülék tömege szerint kell fizetni.

Az LCD-tévék gyártásának növeléséhez a Toshiba saját gyártmányú és más forrásokból beszerzett paneleket is használ majd. A futball-világbajnokságtól várt keresletnövekedés kielégítésére már létrejöttek a megállapodások az értékesítőkkel.

Az LCD-tévék gyártására való szorítkozás csak átmeneti lesz a Toshiba életében, hiszen teljes erőbedobással dolgozik a SED-technológia felkészítésén a tömegtermelésre, amely egyesíti a katódsugárcsöves és a lapképernyős tévék előnyeit. A SED-monitorpanelek minden egyes képpontja gyakorlatilag egy katódsugárcsővel egyenértékű. Az eredeti tervek szerint az első készülékeket márciusban mutatták volna be Japánban és az Egyesült Államokban, az év vége felé pedig Európában, ami időközben néhány hónappal eltolódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik