Élet-Stílus

Alföldi Róbert lett a Bárka Színház igazgatója

Alföldi Róbertet nevezte ki a fővárosi Bárka Színház új igazgatójának a józsefvárosi önkormányzat csütörtökön - tájékoztatott Jóvér Béláné, a kerület kultúráért felelős alpolgármestere.

Az alpolgármester elmondta, hogy a színész-rendezővel kettő plusz három éves szerződést köt az önkormányzat, és március 1-től lesz hivatalosan a Bárka direktora. A VIII. kerületi teátrum előző igazgatója, Csányi János tavaly december 31-ei hatállyal pénzügyi nehézségekre hivatkozva hagyta el a Bárkát. Alföldi Róbert elfogadta az önkormányzat színház fenntartására szánt éves 60 millió forintos összegét, amihez az elkövetkező években évi kétmillió forint jön még hozzá – hangsúlyozta Jóvér Béláné.

„Miután az egész szakma arról beszél, hogy Alföldi Róbert az egyetlen, akit a Bárka Színház társulata igazgatónak szeretne, felmerült bennünk a kérdés: kell-e egy cinikus pályáztatási eljárás ehhez” – indokolta korábban Jóvér Béláné azt, hogy miért hagyták el a pályáztatást Alföldi Róbert esetében.

A kinevezett direktor elmondta: „nyitott, népszerű és szerethető színházat” kíván megvalósítani. „Nem szeretem a saját gondolataimat más gondolatok ellenében megfogalmazni. Egy színháznál vagy látszik majd, hogy mi benne az új, vagy megette a fene az egészet” – tette hozzá.

A színész-rendező tavaszra ígérte a jövő évadra vonatkozó újításainak ismertetését. Akkor derülhet ki, hogy miként változik a társulat összetétele és feladatköre, milyen darabok, milyen rendezőkkel valósulnak majd meg a 10 éve alapított józsefvárosi intézményben. „Az önkormányzat mint felelős fenntartó, nem óhajt beleszólni a művészeti vezetésbe, csak szeretné, ha a Bárka valóban a Józsefváros színháza is lenne” – mondta Alföldi Róbert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik