Élet-Stílus

Dinamikusan nő mobilkommunikáció részaránya

admin
admin

2005. 11. 03. 14:46

A Gartner elemzői szerint 2009-re teljesen átstrukturálódik a hang-alapú kommunikáció jelenlegi rendszere. A vonalas telefonszolgáltatások drasztikus csökkenése mellett, egyre növekvő mobil- és internetkommunikáció várható.

A Gartner szerint 2009-ig Európában és az Egyesült Államokban mintegy 30 százalékkal csökkenhet a vonalas telefonok száma, ezek helyét a mobil és szélessávú kommunikációs lehetőségek veszik át. A szélessávú technológiákra alapozott telefonszolgáltatások felé irányuló igények növekedését a vonalas megoldásoknál is alacsonyabb költségek indokolják.

A mobil megoldások ilyen irányú növekedését gyorsítja az is, hogy óriási tartalékok mutatkoznak Kína és India internet és mobil penetrációjának a tekintetében. Ezen országok felzárkózása esetén a mobil megoldások felhasználóinak száma is ugrásszerű növekedést produkálhat.

A Skype és a jelenleg még fejlesztés alatt álló további VoIP megoldás népszerűségének növekedése is annak függvényében növekedhet, hogy a felhasználók milyen szolgáltatásokat érhetnek el általuk ezentúl. Fontos kérdés, hogy milyen működési konstrukciókat alakítanak ki a most jelenlevő piaci szereplők.

A Gartner szerint 2010-re elérhetjük a három milliárd mobil előfizetőt, ami bizonytalanná teszi a jelenlegi vonalas telefonszolgáltatások jövőjét. Csak azok a most még nagy hatalmú telefontársaságok maradnak majd versenyben, amelyeknek jól kidolgozott stratégiájuk van ezekre a kihívásokra.

A telekommunikációs társaságok tervei között ezért egyre többször szerepel a VoIP megoldások egész sora, a digitális televíziózás, és a sokrétű digitális “otthon” szolgáltatások
széles köre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.