Élet-Stílus

Egy hét haladék a Sulinetnek

Az Oktatási Minisztérium Sulinet Expressz honlapján megerősítették a hírt, hogy november elseje helyett nyolcadikától lépnek életbe a változtatások.

A Sulinet Expressz Programiroda közleménye szerint, a minisztérium – Egész életen át tartó tanulás – Tudásalapú társadalom elnevezésű programmal kapcsolatban – a Projekt Tanács egyetértése mellett – úgy döntött, hogy a 2005. november elseje helyett 2005. november 7. 24 óra 00 percig lehet a magánszemélyek részére a jelenlegi termékkör szerinti számítástechnikai eszközöket értékesíteni.

A Sulinet Expressz szigorításával a Magyar Hírlap szerint hatmilliárdot spórol a kormány. Az oktatási tárca határidő módosítás okát pedig nyilvántartási problémákban jelölte meg.

Magyar Bálint oktatási miniszter a változásokról korábban úgy nyilatkozott: a módosítások célja, hogy a “számítógép-penetráció” növelésére koncentráljanak ezzel az állami támogatással.

Az tény, hogy az Oktatási tárca tegnapi döntése alapján 2005. november 8-tól kizárólag asztali számítógép konfigurációkat és hordozható számítógépeket szerezhetnek meg a magánszemélyek a Sulinet Expressz III. Pályázaton nyertes szállítóktól, illetve azok értékesítési közreműködőitől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik