Élet-Stílus

Mobilkormányzati Konferencia kezdődött

admin
admin

2005. 10. 24. 11:51

A Budapesti Corvinus Egyetem Államigazgatási kara ad otthont az Első Magyar Mobil Közigazgatási Tudományos Konferenciának. A rendezvény szakmai védnöke a MeH Elektronikuskormányzat-központ.

Dr. Baja Ferenc kormánymegbízott a konferencia megnyitó előadásában kiemelte a november 1-jén hatályba lépő „Közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól “(Ket) szóló törvény jelentőségét az állampolgárbarát ügyintézés kialakításában.

November 1-jétől a Ket rendelkezései alapján minden hatósági ügy elektronikusan is intézhető. Az elektronikus ügyintézésben résztvevő szervezetek elektronikus formában tájékoztatást nyújtanak a szervezet elérhetőségeiről, az egyes ügymenetekről. Biztosítaniuk kell, hogy az ügyekkel kapcsolatos információk naprakészek és hitelesek legyenek, valamint az interneten keresztül bárki számára elérhetővé váljanak. A személyes adatok védelme az ügyintézés folyamatában biztosított a felhasználók számára.

A kormánymegbízott kiemelte: hazánkban a mobiltelefonok elterjedtsége 90 százalékos, így ezen a csatornán keresztül még több állampolgár bekapcsolódhat az elektronikus ügyintézés egyes fázisaiba. A mobil eszközök technológiai színvonala dinamikusan növekszik, így az elektronikus azonosítás, valamint az elektronikus fizetés során a mobiltelefon a biztonságot növelő, kiegészítő szerepet játszhat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.