Élet-Stílus

Microsoft-kezdeményezés a technológiai szakadék ellen

admin
admin

2005. 10. 21. 14:49

A redmondi vállalat a fejlődő országok technológia lemaradásának csökkentésére indított programja, főleg a kutatást és az oktatást segítené.

A Microsoft Research elindította az Inspire névre hallgató programját, amellyel azt a technológiai szakadékot szeretné csökkenteni, amelyet a fejlődő országok saját erőből nem képesek áthidalni. A program nemcsak a tudományos együttműködéseket ösztönzi, hanem támogatja az Afrikában, Európában és a Közel-Keleten tanuló tehetséges diákokat kutatókarrierjük megkezdésében.

A Microsoft a fejlődő országokba az alapvető számítástechnikai ismeretek oktatására önkéntes oktatókat küldene Európából és az Egyesült Államokból. A program részeként nyári egyetemeket szerveznek az érintett országokban.

A Microsoft szerint hatalmas lehetőségek rejtőznek azon országokban, ahol alacsony az átlagkereset és az életszínvonal, hiszen a világ lakosságának 80 százaléka 4000 dollárnál kevesebbet keres évente, ezért sokan kimaradnak az információs társadalom lehetőségeiből. Az 1,2 millió dollárral induló program ezen országok lemaradását szeretné csökkenteni ezért a program támogat afrikai, európai kutatóközösségeket is, azzal a céllal, hogy a technológiai kihívásokkal könnyebben birkózzanak meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.