Élet-Stílus

Kivásárolta magát 18 millióért Button

Bennfentesek értesülései szerint Frank Williams lemondott Jenson Button-ról, aki maradhat a BAR-Hondanál. A pilóta mintegy 18 millió dollár váltságdíjat fizet önmagért.

Tekintélyes szaklapok tudni vélik, hogy pénteken lezárult a Jenson Button körül kirobbant átigazolási huzavona. Button 2004-ben a BAR versenyzőjeként írt alá egy szerződést, melynek értelmében a Williams csapathoz igazolt volna 2005-től.

Állítólag azért távozott volna a csapattól, mert nézeteltérése adódott az akkori csapatfőnökkel Dave Richards-szal, aki késve fizette ki neki a pontszerzésért járó plusz pénzeket. Akkor a Williams és a brit pilóta jogászai találtak egy pontot a versenyző szerződésében, mely szerint eligazolhat, ha a Honda nem bizonyítja elhivatottságát a Forma 1 iránt, amit ők bizonyítva láttak.

Ám a Honda megtámadta a Williamses szerződést és Button maradt náluk, azzal a feltétellel, hogy 2006-ban szabadon a Williamshez igazolhat, ha a 2005-ös Török Nagydíjig nem szerzi meg a bajnokság éllovasának pontjainak háromnegyedét.


Kivásárolta magát 18 millióért Button 1

Fotó: Vezess.hu

Ez nem sikerült Buttonnak, ezért Frank Williams élni is akart opciós jogával, így a pilótának 2006-2007-ben nála kellene versenyeznie. Csakhogy időközben Button meggondolta magát és pálfordulásának sűrűn hangot is adott. A Williams ugyanis elvesztette fő vonzerejét, a gyári motorszállító BMW-t, ellenben a Honda felvásárolta a BAR csapatot.

Frank Williams azonban kijelentette, hogy ennek ellenére nem hajlandó lemondani Button szolgálatairól, miután 2006-ra olyan szponzori szerződései vannak melyek a brit versenyzésétől függnek. Ám végül mégis meggondolta magát a sajtóértesülések szerint. A versenyző 18 millió dollár fájdalomdíjat fizet, amiért megszegi szerződését, de maradhat a BAR-nál.

A Williamsnél komoly változások lesznek jövőre, miután távozott a BMW, 2006-ban már nem Michelin, hanem Bridgestone abroncsokkal versenyeznek majd. Távozott a csapattól Nick Heidfeld is, aki három évre az új BMW csapathoz igazolt. Jövőre Mark Webber lesz az egyik versenyzőjük, hogy ki kerülhet Button helyére, még nem tudni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik