Élet-Stílus

Novemberben nyithat a Rudas gőzfürdő

Novembertől ismét üzemelhet a 2004 januárja óta zárva tartó Rudas gőzfürdő – közölte egy fideszes képviselő interpellációjára válaszolva a főpolgármester-helyettes.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai-csütörtöki ülésére benyújtott felvetésében Hegedűs Zoltán egyebek közt azt firtatja, miért húzódik ilyen hosszú ideig a fürdőrekonstrukció. Emlékeztetett rá, hogy a közel kétéves felújítás alatt többször módosult a befejezés ideje.

Ikvai-Szabó Imre szerint hazánkban ilyen mértékben épen maradt török fürdőt még nem tártak fel. Az avarkorig visszanyúló régészeti emlékek miatt szükségesnek találták a szakemberek a kupolatér tervének átdolgozását. A több kort átölelő leletanyag bemutatásához egyelőre hiányzanak a források, azok a kulturális örökségvédelmi hivatallal egyeztetnek.

A főpolgármester-helyettes kitér arra is, hogy az önkormányzat által biztosított, illetve az államtól pályázaton nyert 195-195 millió forinton felül még mintegy 90 millió forint kellene a rekonstrukcióra. Ezt a pénzt a fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői Rt.-nek kellene saját forrásként biztosítania.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik