Élet-Stílus

Tarolt a Green Day az MTV gálán

A Green Day nyerte a legtöbb trófeát a Grammy után legrangosabbnak tartott könnyűzenei gálán, amelyet annak ellenére megtartottak Miamiban, hogy a közelben tombolt a Katrina hurrikán, és a díjkiosztó előtt tartott egyik partin meglőttek egy rappert.

Az elmúlt években a zenei csatorna díjkiosztóján rendre a hiphop és a pop előadók vitték haza a legfontosabb díjakat. Az idei 21. gálán azonban az összesített kategóriák közül csak egyetlen egyben tudták megtörni a rock dominanciáját.

Az MTV Video Music Awards legnagyobb nyertese kétségkívül a nemrég hazánkban is megfordult Green Day volt. Billie Joe Armstrong-ék nem kevesebb, mint hét trófeával térhettek haza a gáláról. A zenekarnak ítélték oda többek között a legjobb együttesnek járó díjat, a legjobb rendezésért, a legjobb fényképezésért, a legjobb vágásért járó trófeát, és az övék lett a legjobb rockvideo díja is. Billie Joe Armstrong, az együttes gitáros-énekese a díjözön után kijelentette: jó tudni, hogy az MTV díjkisztóján ilyen fontos hely jut a rockzenének.

Az este nagy meglepetése Kelly Clarkson díja volt, a lányé, aki hat éve egy pop tehetségkutatón tűnt fel, mára viszont valódi rocker lett. Két díjat vihetett haza Missy Eliott, a rap nagyasszonya, valamint Gwen Stefani is. Az év felfedezettje a The Killers zenekar lett.

A gálát megelőző egyik partin meglőtték Suge Knight-ot. A rapper éppen Kanye West mulatságán vett részt, amikor a lövések eldördültek. Szerencsére csak a férfi lábát találták el, akit egy helyi kórházban azonnal megműtöttek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik