Élet-Stílus

Népszavazás lesz a Holcim cementgyáráról

A Holcim új cementgyára ellen a táti választópolgárok több mint fele aláírásával tiltakozik, ezért helyi népszavazást írnak ki arról, hogy felépüljön-e a szomszédos Nyergesújfalun a beruházás.

A Holcim Hungária Rt. csütörtökön lakossági fórumon jelentette be, hogy lábatlani üzemének kiváltására 60 milliárd forint értékben egy új cementgyárat építene Nyergesújfalun. A terméket mészkő és tüzelésre előkészített hulladékok, illetve veszélyes hulladékok együttégetésével gyártanák.

Táti környezetvédő csoportok péntek délelőtt sajtótájékoztatón adtak át Szenes Lajos polgármesternek 2160 aláírást, melyben a lakók felszólítják az önkormányzatot, hogy írjanak ki népszavazást a beruházás ügyében. A polgármester elmondta, hogy az összegyűlt aláírások száma meghaladja a választópolgárok felét, ezért a képviselőtestületnek kötelező kiírnia a véleménynyilvánító népszavazást. „Tekintve, hogy a beadványt egy hét alatt aláírta a lakók többsége, nincsenek kételyeim, hogy a szavazás eredményes, és elutasító lesz” – mondta a polgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik