Élet-Stílus

Újra gördülnek a kövek

Három évvel a legutóbbi turnéja után ismét nemzetközi koncertkörútra indult a Rolling Stones. Az együttes vasárnap este Bostonban tartotta első fellépését.

A Fenway Park stadionban 30 ezer néző, telt ház fogadta a zenekart. A turné a Biggar Bang című új anyagukra épül, de nem maradhatnak el a klasszikus Stones számok sem. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts és Ron Wood most is a Start Me Up című örökzölddel kezdett, amelynek első gitárakkordjaitól szinte megremegtek a stadion falai. Nem csoda: az együttes több tízezer watt teljesítményű erősítőket használ, a színpad tömege 300 ezer tonna. A száz méter széles és 30 méter magas szerkezetet 70 kamion szállította a helyszínre, felépítésében 265 “roadie” segédkezett. Bár az új lemez dalai is sikert arattak, a közönség mégis a klasszikus Stones-nótáktól jött igazán tűzbe. A Brown Sugar-t, a Sympathy For The Devil-t vagy az It Is Only Rock and Roll-t valóságos eksztázis fogadta a nézőtéren.


A bostoni nyitány után a Stones-turné az Egyesült Államok és Kanada további 36 városában folytatódik; ezután Dél-Amerika, majd Ausztrália és Ázsia következik. A terv szerint Európába 2006 nyarán érkezik a zenekar. Még nem lehet tudni, hogy ezúttal Budapestet is érinti-e a turné, vagy hasonlóan az előzőhöz inkább Prágát vagy Zágrábot választják Jaggerék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik