Élet-Stílus

Szigetajánló péntekre

Pénteken Bob Marley szelleme köröz majd a Sziget felett. Elmarad a The Game, de a hiphop sztár nélkül is hatalmasat lehet bulizni.

Bob Marley és a The Wailers Exodus című lemezét a Time magazin ’99-ben az évszázad lemezének választotta. Nem is ok nélkül. A Marley nélkül turnézó zenekar akkora “emlékbulikat” csinál, hogy közönségét egy-másfél órácskára egyenest a valaha élt legnagyobb raszta forradalmár fénykorába, Trench Townba röpíti. A zenekar a tavalyi Szerbia és Montenegró-i Exit Fesztiválon már bizonyított. Aki akkor ott volt, tudja, miről van szó, és nem fog hiányozni a koncertjükről idén sem. Akinek pedig nem volt még szerencséje a The Wailershöz, pénteken fél ötkor behozhatja a lemaradást.

A szerdai Sean Paul és az csütörtöki Underworld után a Basement Jaxx lesz az utolsó igazán táncos buli fél tízkor a Nagyszínpadon, tízezrekkel táncolni pedig nem mindennapi élmény. Tavalyi szereplésük egyértelműen bizonyította, hogy a közönség imádja őket, és akar még belőlük, Jaxx-ék pedig gyönyörűen viszonozták a rajongást – akkor produkciójukkal, most pedig azzal, hogy egy év után máris visszatérnek. Időközben idén megjelent The Singles című válogatáslemezük, mely legnagyobb slágereiket gyűjti egy szép kövér csokorba, és amely végre feljuttatta őket a hivatalos brit lemezeladási listák élére. Így folytatódik az a sikerszéria, melynek eddigi utolsó állomása az volt, amikor a 2003-as Kish Kash című nagylemezükkel elnyerték a legjobb dance előadónak járó címet a Brit Awardson.

A világzenei színpadon a Zap Mama lesz a húzónév fél tíztől, amely együttes jó néhány évvel ezelőtt a Zene Ünnepén tűnt fel Magyarországon. Az eredetileg belga-kongói származású vezető-énekesnő, Marie Daulne a női vokálos korszak után egyszerre csak mást gondolt – avagy hagyta sodortatni magát a modern zenei áramlással – és tett egy félfordulatot a rap és a hiphop irányába. A gyökereket persze nem hagyta maga mögött, megmaradt az afrokubai alap, azonban a különböző hangszerek beiktatásával a soulos, gospeles irány sokkal dögösebbre, funkysabbra váltott, a számok így ma már jóval modernebbül csengenek.

A Wan2 színpadon a norvég Turbonegro nyomja este tizenegytől, amely együttest a legviccesebb rock and roll bandának tartanak. Ők néznek ki a leghülyébben, nekik vannak a legbetegebb művészneveik, az ő számcímeik a legőrültebbek, róluk lehet a legtöbb zöldséget leírni. Miután a zenekar a szakma elismerését is bezsebelve lökte ki a lemezeket, az énekes összeomlásával szünetelt, de 2002-ben ismét felvették a lantot. Egy év múlva letették az asztalra a Scandinavian Leathert, aztán nemrég a Party Animalst, és azóta a banda ott van minden fesztiválon, mindenki őket akarja, mindenkinek ők a kedvenceik, róluk írják a legtöbb zöldséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik