Élet-Stílus

Elindult a Windows Vista bétatesztelése

A Microsoft bejelentette, hogy elindult a Windows Vista Beta 1 és a „Longhorn" Server Beta 1 bétatesztelési programja.

A Windows Vista angol nyelven elérhető Beta 1 verziója lehetőséget biztosít a fejlesztők, és az informatikai szakemberek számára, hogy teszteljék az új operációs rendszer infrastruktúráját, és visszajelzéseiket eljuttassák a Microsofthoz.

A Beta 1 verzió a Windows Vista Technical Beta Program révén több mint 10 000 Beta tesztelőhöz jut el, ezen felül több ezren tesztelhetik azt az MSDN fejlesztői programján és a TechNet kezdeményezésen keresztül. A Microsoft ezen széleskörű teszteléssel szeretné biztosítani Microsoft új generációs Windows termékének minőségét.

A Windows Vista beta 1 elsősorban a Windows operációs rendszer legfontosabb funkcióinak – a biztonság, a könnyű telepíthetőség, az egyszerű kezelhetőség, illetve a nagy teljesítmény – továbbfejlesztésére koncentrál.

Ezen alapvető fejlesztések mellett már a Beta 1-ben megjelennek olyan kiegészítő funkciók, melyek a jobb megjelenítést, fejlettebb keresési és információ-rendszerezési funkciókat, valamint a mobilitást elősegítő fejlesztéseket, illetve a külső berendezésekhez történő csatlakozást megkönnyítő eszközöket is tartalmaznak.

A Windows Vista Beta 1 az Internet Explorer 7 Beta 1 platformba épített verzióját is tartalmazza. Az Internet Explorer 7 Beta 1 a Microsoft böngészőprogramjának legújabb változata, amely továbbfejlesztett biztonsági és böngésző funkciókat ígér a végfelhasználók, kibővített funkcionalitást és kompatibilitást a fejlesztők, és könnyű kezelhetőséget a vállalati rendszergazdák számára.

Mindemellett fontos megjegyezni, hogy a Windows Vista Beta 1 verziója még nem tartalmazza a végfelhasználók számára kialakított új funkciók jelentős részét, melyek csak a Beta 2 változatban fognak megjelenni majd (megjelenésének hivatalos dátumát még nem jelentették be).


“Longhorn” Server Beta 1

Szintén befejeződött a „Longhorn” Server alapvető komponenseinek fejlesztése és készen áll egy zártkörű Beta programban történő tesztelésre. A Longhorn Technical Beta Program, az MSDN fejlesztői program és a Microsoft TechNet kezdeményezés keretein belül, szintén a tegnapi napon kerültek kiválasztásra a Longhorn Beta 1 hivatalos tesztelői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik