Élet-Stílus

Megölték az orosz spamkirályt

Otthonában holtan találták a minden hájjal megkent, legnagyobb orosz spamküldőt, Vardan Kushnirt. Az üzletember - aki meglehetősen sok ellenséget szerzett magának - gyilkosság áldozata lett.

A 35 éves Kushnir vezette a leginkább agresszív reklámpolitikájáról elhíresült angol nyelvközpontokat, a Center for American English-t, a New York English Center-t és Centre for Spoken English-t. A fent említett cégek majdnem minden orosz számítógéphez eljuttatták spamjeiket, volt ahova több százszor is.

Habár az orosz törvények nem tiltják a spameket, nem sokan szerették Kushnirt. Az internetes tiltakozók korábban úgy próbálták meg ellehetetleníteni az agresszív American English Centre-t hogy telerakták a telefonszámaikkal az internetet, legtöbbször olcsó telefonos szolgáltatások vagy jól hangzó ingatlan eladásoknál használva fel őket. A Cartoon.ru még egy “Irtsuk ki az American English Centre-t” nevű kampányba is belekezdett, tiltakozva Kushnir üzletpolitikája ellen.

Kushnir híres mondása volt, hogy “a spam az, amire az e-maileket kitalálták”. Bár sokan vannak, akik örömmel kivonták volna a forgalomból, nem túl valószínű, hogy egy spamellenző iktatta volna ki az internet negatív hősét – írja az Inquirer. Az üzletember ugyanis minden valószínűség szerint kapcsolatban állt az orosz maffiával, és feltehetően ez állhat a gyilkosság hátterében is. Mindenesetre weboldalai számtalanszor leálltak, mivel rengetegen éltek panaszukkal az őket elárasztó kéretlen üzenetek miatt, és sokszor kapott halálos fenyegetéseket a felháborodott felhasználóktól, különösen a “Spam Kings” nevű csoporttól – olvasható a Softpedia oldalán.

Az orosz nyelvű sajtó egy percig nem csinált abból titkot, hogy szerintük a néhai Kushnir csak azt kapta, amit megérdemelt. Az olyan cikkcímek, mint “A spamküldő megkapta jussát”, “A spam halálos”, vagy a “Végső megoldás a spamproblémára”, hűen tükrözik a sajtó és az emberek álláspontját az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik