Élet-Stílus

Nem használják a mobilok multimédiás funkcióit

Még mindig nagyon csekély azon felhasználók száma, akik telefonkészülékük multimédiás funkciót is rendszeresen kihasználják, jelentette be a Dortmundban az Initiative MultiMedia elnevezésű intézet.

A fenti kijelentések mögött egy 500 német telefontulajdonost felölelő közvélemény kutatás áll, melyben az intézet munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy milyen mértékben használják az emberek a mobil telefonok multi médiás funkcióit. Az eredmény egyér telmű: a felhasználók alig 3,6%-a küld és fogad rendszeresen MMS-t, míg a megkér dezettek 83%-a még sohasem használta ezt a szolgáltatást. Kifejezett érdek telenség jellemzi az internet-hasz nálatot is, hiszen a kutatás eredménye szerint csak 10% körüli a rend szeres szörfözők hányada.

A telefonok irodai funkciói is háttérbe szorulnak a telefonálás mögött, leginkább az emlékeztető és a találkozás szervezőt veszik igénybe. A rendszeres PC-telefon kapcsolat létrehozása adatcsere érdekében csupán a megkérdezettek 2,6%-ra jellemző.

Bettina Horster, a MobilMedia projektfelelőse szerint ez annak tudható be, hogy az emberek még mindig nem úgy tekintenek telefonjaikra, mint egy sokoldalú segédeszközre, mely egyaránt szabadidejükben és munkaidejükben nagy segítségükre válhat. Ennek egyik oka a multimédiás szolgáltatások kissé borsos ára, melyre a szolgáltatók és gyártók attraktív díjazási csomagokkal kell reagáljanak, hogy meggyőzzék klienseiket arról, hogy ezekre a funkciókra is szükségük van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik