Élet-Stílus

UTAZÁS – zuhanó árak a légitársaságoknál

Jól jár az, aki az utószezonra tolta a nyaralást: a légitársaságok közötti élesedő árverseny következtében mind a Malév, mind a Lufthansa árai soha nem látott mélységekbe zuhantak.

Íme az árverseny egy klasszikus példája, amiből a fogyasztó, az utazó csak profitálhat. A Malév kemény árharcot hirdetett a fapados légitársaságok ajánlataival szemben, így egészen kedvezményes ajánlatokkal rukkolt elő. A repülés népszerűsítésében a lassan égbe szökő benzinárak is a Malév malmára hajtják a vizet.

 Erős lehet az utószezon

A júniusi pangás után júliusban és augusztusban meglódult az emberek utazási kedve, sőt az előrejelzések során szeptemberben és októberben is még élénk lesz az érdeklődés a kedvelt üdülőhelyek iránt – írja a Népszava. Az utószezonba ráadásul az árak is mérséklődnek, az arányok azonban változatlanok maradnak: a jelenleg olcsó lehetőségek, mint Tunézia vagy Jordánia az utószezonban is kedvező lesz.

Az új akció keretében, aki október 1. és december 15. között szeretne Európába vagy a Közel-Keletre (összesen 30 ország 35 városába) utazni, és jegyét augusztus 18. és szeptember 15. között vásárolja meg, az az odaútra szóló jegyhez akár 14 900 forintért is hozzájuthat. Az akciós ár egy útra, egy szakaszra értendő, a Malév által üzemeltetett menetrend szerinti járatokon, nem tartalmazza viszont a repülőtéri adókat és illetékeket. Lehetőség van egyirányú és menettérti jegy megvételére is, bizonytalan utazók számára azonban kényelmetlen lehet, hogy az akciós jegyeket a helyfoglalást követő 48 órán belül meg kell vásárolni, a jegyek nem módosíthatók és nem visszaválthatók. Malév desztinációk >>

A Lufthansa felvette a kesztyűt

Ha harc, legyen harc – gondolhatta a Lufthansa, hisz ugyanerre az időszakra pontosan ugyanilyen áron hirdetett akciót: aki szeptember 15-éig vásárolja meg jegyét, az 29.800 forint + repülőtéri illetékért utazhat Amszterdamba, Berlinbe, Bolognába, Brüsszelbe, Koppenhágába, Dublinba, Düsszeldorfba, Frankfurtba, Genfbe, Hamburgba, Helsinkibe, Isztambulba, Londonba, Madridba, Milánóba, Münchenbe, Párizsba, Rómába, Stockholmba, Stuttgartba, Velencébe és Zürichbe.

A két légitársaság a német desztinációk terén a Germanwings fapados légitársasággal is kénytelen kemény harcot vívni. A diszkont légitársaság jelenleg Kölnbe és Stuttgartba indít járatokat Ferihegyről. Ha valaki például októberben Stuttgartba készül, azért a Lufthansánál most 29 800 forint + repülőtéri illetéket fizet (oda-vissza), míg a Germanwings-nél 39-59 euró (10–15 ezer forint) egy út, és ezek az árak tartalmazzák a repülőtéri extra költségeket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik